Γενική

Να επισπευστούν οι διαδικασίες για το εμπορικό κέντρο της Ξάνθης

Οι ανακοινώσεις έγιναν μέσα στην προεκλογική περίοδο και γι αυτό πέρασαν στο ντούκου από την τοπική κοινωνία. Μιλάμε πάντα για το νέο εμπορικό κέντρο του Ιάσμου το «Ίασμος Παρκ», όπως το ονόμασαν οι γείτονες, το οποίο έχει και τις ευλογίες του συνόλου του πολιτικού κόσμου της Ροδόπης αλλά και την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Στην Ξάνθη αντίθετα όταν δημοσιοποιήθηκαν οι προθέσεις της Αθωνικής για το εμπορικό κέντρο στο ΔΕΡΑΣ οι αντιδράσεις ήταν πολλές.
Οι φανφάρες περί της καταστροφής της αγοράς της πόλης ήταν συνεχόμενες και οι «γραφειοκρατικές» διαδικασίες ανυπέρβλητο εμπόδιο!!! Πως τώρα στην γειτονική περιοχή του Ιάσμου προχωράει με γοργούς ρυθμούς ένα αντίστοιχο κέντρο και μάλιστα με την κοινή αποδοχή, είναι ένα θέμα προς συζήτηση.
Εν κατακλείδι θα πρέπει να «ανοίξουν τα μάτια» οι φορείς του τόπου και να δουν ότι συμφέρει περισσότερο να προχωρήσει το δικό μας Εμπορικό Κέντρο στο ΔΕΡΑΣ το οποίο θα δώσει και δουλειά σε Ξανθιώτες αλλά θα είναι και πόλος έλξης τουριστών από τους γύρω νομούς, παρά να γίνει στο Ίασμο και να φεύγει σταθερά τα επόμενα χρόνια από την πόλη μας και την αγορά μας, χρήμα προς την γειτονική Κομοτηνή. (Εξάλλου εμπορικό κέντρο στην Θράκη μόνο ένα μπορεί να επιβιώσει, ας το κάνουμε στην πόλη μας που και επιχειρηματία πρόθυμο έχουμε και έτοιμος είναι με όλα τα σχέδια και τις περιβαλλοντικές μελέτες του έργου).

Σχετικά Άρθρα