Γενική

…ταραΝΑΚΟΥνήματα

* Τα ταραΝΑΚΟΥνήματα σήμερα είναι αφιερωμένα στα ελληνικά στρατά. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όσους υπηρετούν τη μαμά πατρίδα και τα έχουν πάρει στο κρανίο γιατί οι υπόλοιποι που λένε ότι μια υποχρέωση είναι αυτή και θα περάσει δεν έχουν καμιά ανάγκη.
* Με την ευκαιρία να θυμίσω ότι οι προηγούμενες γενιές δηλαδή οι πατεράδες των 30 άρηδων που ανήκει η δική μου γενιά έκαναν πολλούς μήνες θητεία και έβλεπαν μια λαμπρή ευκαιρία τον στρατό για να φάνε αφού τα χρόνια ήταν δύσκολα και υπήρχε μεγάλη οικονομική ανέχεια.
* Αυτό το πρόβλημα όμως υπάρχει ακόμη και στον 21 ο αιώνα σ αυτήν την χώρα που λέγεται ψωροκώσταινα. Ναι ναι καλά διαβάσατε. Σας παραθέτω ένα σχόλιο 22 χρονου που παρουσιάζεται σε 2 μήνες για την «στρατιωτική» του θητεία:
* «Ανέκαθεν υπήρξα λάτρης της Ελλάδας, Λάτρης της ιστορίας μας και των ιδανικών μας. Έλα όμως που η ζωή μου τα έχει φέρει τόσο σκούρα (που το κράτος ευθύνεται για αυτό) που η μητέρα μου είναι χωρισμένη και ολομόναχη εδώ και 10 χρόνια. Στην παρούσα φάση άνεργη και υπερ- χρεωμένη και έχει μόνο εμένα ως στήριγμα της. Εάν εγώ λείψω από το σπίτι με… τα λίγα η πολλά χρήματα που βρίσκω από ευκαιριακές εργασίες (γιατί από μόνιμες καταστάσεις σε αυτό το κράτος είναι σαν να ζητάω το Τζόκερ) η μητέρα μου είναι σχεδόν βέβαιο πως θα λιμοκτονήσει ή θα αυτοκτονήσει όντας 50 και ολομόναχη επαναλαμβάνω. Ο πατέρας μου και αυτός καταχρεωμένος και με το ζόρι θα κάλυπτε τα στρατιωτικά μου υπέρ έξοδα όπως έχουν καταντήσει τον στρατό…Δεν μου λέτε όλοι εσείς οι υπερασπιστές της Θητείας… Τι να κάνω σε μια τέτοια περίπτωση ; Οφείλει ή δεν οφείλει το κράτος να μου καλύψει έστω τα αναγκαία ποσά για να περάσω τον μήνα μου ; Ας πούμε ένα ποσό των 300 ή 500 ευρώ ούτως ώστε να τα έστελνα στο σπίτι μου και να επιβίωνα με τα λιγοστά του πατρός μου). Μόνο εμείς οφείλουμε σε αυτό το κράτος της Σαπίλας ; Αυτό τίποτα σε εμάς ; Και δεν μου λέτε ρε Ελληναράδες έχετε περάσει τον πόλεμο της επιβίωσης σε βαθμό πείνας ; Γιατί εγώ το περνάω εδώ και χρόνια και σας γράφω κυριολεκτικά στα παλαιότερα των υποδημάτων μου… Για εμένα η Ελλάδα έχει πεθάνει πλέον. Διότι δεν βλέπω πουθενά Έλληνες παρά μόνο ηθικολόγους ξερόλες δίχως κατανόηση.
Σε αυτό τον στρατό που στο φινάλε δεν εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της πατρίδας μου δεν πάω…Και πείτε με όπως θέλετε. Μια φορά σαν εμένα την Ελλάδα (ως Ιδέα) δεν την αγαπάτε… Και άντε γεια!»
* Αυτή την άποψη την έχουν και πολλοί οι οποίοι ναι μεν έχουν την οικονομική ευχέρεια αλλά βλέπουν τον ελληνικό στρατό σαν μια οδυνηρή εμπειρία. Πέρα από τα διάφορα καψώνια που γίνονται και βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας επιδίδονται σε σοβαρές εργασίες όπως να μαζεύουν γόπες και πευκοβελόνες, να πλένουν ταψιά, να αντιμετωπίζουν συμπεριφορές λες και γύρισαν πίσω στο δημοτικό σχολείο το λιγότερο.
* Και αντί να γίνουν άντρες, θυμούνται την παιδική τους ηλικία και τελικά δεν σκέπτονται καθόλου ή καλύτερα το καίνε το ρημάδι.
* Βέβαια υπάρχουν και άξια στελέχη στον ελληνικό στρατό που τον τιμούν με την παρουσία τους και αξίζουν συγχαρητηρίων. Όμως δεν ξέρω αν τελικά σ αυτό το μαγαζί υπερτερούν.
* Την ίδια στιγμή βεβαίως βεβαίως η χώρα μας ξοδεύει άπειρα χρήματα για την εθνική της άμυνα και αμφιβάλω σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης- Θεός Φυλάξοι- αν θα μπορέσει κανείς να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή και να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη.
* Μην ξεχνάμε ότι έχουμε 33.000 ανυπότακτους οι οποίοι μπορούν να εξαγοράσουν την θητεία τους έναντι 90 ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου. Και μετά θα αυξηθεί στα 1100 ευρώ.
* Αφήστε που πολλοί πολιτικοί μας αλλά και επιφανείς αυτής της χώρας δεν έχουν ντυθεί ποτέ στα χακί. Γεια σου Ελλαδάρα που πληγώνεις τα παιδιά σου καθημερινά.

Σχετικά Άρθρα