Γενική

Η Ατζέντα της Εβδομάδας

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009
Σαν σήμερα ήταν η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453.

Γιορτάζουν: ΘΕΟΔΟΣΙΑ, ΟΛΙΒΙΑΝΟΣ, ΥΠΟΜΟΝΗ

Σήμερα και ώρα 13:30 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
Η υπαίθρια διαφήμιση για την προεκλογική προβολή των κομμάτων είναι το μοναδικό θέμα που θ απασχολήσει το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων.
ΘΕΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ: Έγκριση πρακτικού διακομματικής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, των χώρων υπαίθριας διαφήμισης για την προεκλογική προβολή των κομμάτων, για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Ιουνίου 2009.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 11:00 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης Βελισαρίου 14 «Έτσι ζούσαμε…. μ αυτά ζούμε» Στο χώρο του σχολείου μας, σ αυτό τ αλώνι το φαρδύ, όπως λέει και το τραγούδι, επιδιώξαμε να παρουσιάσουμε παραδοσιακές συνταγές για φαγητά και γλυκά, το ψήσιμο του ψωμιού, ήθη κι έθιμα της περιοχής μας, να παίξουμε μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τα παλιά εκείνα τα παιχνίδια, στήνοντας παραδοσιακούς χορούς μαζί τους, ώστε όλοι να πούμε τι τρελό χορός που γένιτι.

18:00 Δημαρχείο Τοπείρου
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου με 15 θέματα

Σάββατο 30 Μαΐου

Γιορτάζει: ΕΜΜΕΛΕΙΑ

Σήμερα στις 10 το πρωί
Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξανθής, το Δημοτικό Σχολείο Μαγγάνων, το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Ερασμίου και το Δημοτικό Σχολείο Ερασμίου θα πραγματοποιήσουν ημερίδα καθαριότητας στην παραλία Ερασμίου του Δήμου Τοπείρου Ν. Ξάνθης.

Πολιτική ομιλία του Βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 20:00 μ.μ

18:00 Σχολείο ΑΞΙΟΝ
Εγκαίνια της 4 ης Παγκόσμιας Έκθεσης παιδικής ζωγραφικής Biennale

21.00 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Μουσική Σκηνή- Live Nocturnal Emissions και Magnitophono Οργάνωση: ΦΕΞ- ΠΑΚΕΘΡΑ

Το βράδυ
Ο Νίκος Μακρόπουλος στο Ρόδον

Κυριακή 31 Μαΐου 2009
Γιορτάζουν: ΕΡΜΕΙΑΣ, ΜΑΓΟΣ

11:00 το πρωί στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή
Απονομές βραβείων 4 ης Παγκόσμιας Έκθεσης Biennale

(Βράδυ) Ο καλλιτέχνης και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης στο OXYGEN.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009
Γιορτάζουν: ΓΕΡΑΚΙΝΑ, ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΣ, ΠΥΡΡΟΣ, ΙΕΡΑΞ, ΘΕΣΠΕΣΙΟΣ, ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ

(20:00) Ομιλία στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης του προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας Μιχαήλ Δεκλερή με θέμα: «Πολιτιστικό Περιβάλλον και βιωσιμότητα».

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Αμφιθέατρο Ξάνθης (19:30)
Ο Δ/ντής του Σχολείου Χρήστος Γερακάκης από το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης παρουσιάζει την Μουσική Προπαιδεία ΜΕΛΩΔΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Παιδική μουσική παράσταση.
Μια φορά και ένα καιρό, σε έναν τόπο μαγικό, ζούσαν κάποια παιδιά σε μια ωραία πολιτεία. Τα τραγούδια και οι χοροί δεν έλειπαν ποτέ από αυτό το μέρος. Αυτό άρεσε στην καλή νεράιδα Μελωδένια που τους χάρισε τα πεντάγραμμα, τα χρυσά κλειδιά της μουσικής, τις νότες και τις παύσεις Οι φωνές και οι χαρές έφταναν μέχρι το κάστρο της μάγισσας Φαλτσαδούρα, η οποία δεν αγαπούσε τη μουσική και κατέστρωνε σχέδια πώς να κάνει τα παιδιά δυστυχισμένα. Μια μέρα έκλεψε όλα τα μουσικά σύμβολα από την Μελωδένια Πολιτεία και τα έκρυψε στο κάστρο της. Τα παιδιά για να γυρίσουν πίσω την μεγάλη τους αγάπη , την μουσική, πήραν τον δρόμο για το κάστρο…. Εκεί όμως έπρεπε να περάσουν πολλές μουσικές δοκιμασίες. Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτό το μουσικό παραμύθι.

Σχετικά Άρθρα