Γενική

«Δε θα ξανααποτελέσω φόντο στα προεκλογικά κάδρα του κ. Στυλιανίδη»

Απρόσμενη εξέλιξη στην υπογραφή των συμβολαίων για το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο- Γιατί αποχώρησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος

Το συμβόλαιο αγοράς του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία υπογράφηκε πριν λίγες μέρες από το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη και την εκπρόσωπο της Τράπεζας, υποδιοικητή κυρία Λούρη στο Δημαρχιακό Κατάστημα και συγκεκριμένα στο γραφείο του Δημάρχου.
Το εν λόγω κτίριο, το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου από τον Σεπτέμβριο, κτίστηκε το 1965 και είναι προϋπολογισμού 6.800.000 ευρώ. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο και φέρον οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα. Έχει συνολικό εμβαδόν ορόφων 1660 μ2 και συνολικό ύψος 13,00 μ. Αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 750 μ2, ισόγειο εμβαδού 750 μ2, ημιόροφο εμβαδού 160 μ2 και όροφο εμβαδού 750 μ2. Στην τελετή των υπογραφών βρισκόταν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης Χρήστος Πούλιος, αποχώρησε από την τελετή.
Χρήστος Πούλιος: «Δε θα ξανααποτελέσω φόντο στα προεκλογικά κάδρα του κ. Στυλιανίδη»
Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική αποχώρηση του κ. Πούλιου από την τελετή των συμβολαίων αγοράς του νέου κτιρίου. Ο ίδιος, αποστέλλοντας επιστολή στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρει τους λόγους, οι οποίοι τον προέτρεψαν σε αυτήν την ενέργεια. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την αλλαγή» αναφέρει συγκεκριμένα:
««Η αγορά του κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος υπήρξε μία σημαντική, ομόφωνη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Για την υλοποίησή της, οι 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουμε στις τέσσερις θεσμικές εκπροσωπήσεις της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ομονοήσαμε, ελλείψει της απαιτούμενης ταμιακής ρευστότητας, στη σύναψη μεγάλου ύψους δανείου «από το Δήμο», δηλαδή, για όσους το λησμονούν, από τους ίδιους τους Δημότες της Ξάνθης.
Στο πλαίσιο αυτό, ήταν θεσμικό μου χρέος να παραστώ επίσημα στην τελετή υπογραφής της αγοράς του κτηρίου. Δεν εκπροσωπούσα τον εαυτό μου αλλά ένα μεγάλο τμήμα των Δημοτών της Ξάνθης.
Η αποχώρησή μου από την τελετή συνδέεται με την απαξιωτική μεταχείριση που επεφύλαξε ο Δήμαρχος και οι παρά τω Δημάρχω σύμβουλοι, πολιτικοί και υπηρεσιακοί, στους θεσμικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και εν προκειμένω της μείζονος, την οποία κι εκπροσωπώ.
Το φαινόμενο να κλείνουν έξω από την πόρτα του Δημαρχιακού Γραφείου τους θεσμικούς ενώ μέσα σαν …καλή παρέα μαζεύονται διάφοροι, δεν επρόκειτο να το ανεχθώ. Δεν ήταν προσωπική αγοραπωλησία του κ. Στυλιανίδη, δεν ήταν η παρουσία μας εκεί αναλώσιμη, δεν ήταν αυθόρμητη παρεϊστικη η σύναξη, δεν «είδαμε φως και μπήκαμε»… Ήταν μία σημαντική εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστούσαν εμμέσως πλην σαφώς οι Δημότες αυτής της πόλης.
Οι κύριοι, όμως, της Δημοτικής Αρχής, επέδειξαν έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμικούς και άρα έλλειψη σεβασμού προς ό,τι οι θεσμικοί αντιπροσώπευαν εκεί με την παρουσία τους. Η αποχώρηση ήταν το ελάχιστο με το οποίο εξέφρασα τη βαθιά μου δυσαρέσκεια ως θεσμικός για τους χονδροειδείς, προσβλητικούς χειρισμούς του Δημάρχου και των συμβούλων του.
Κι επειδή πολύ φοβάμαι πως από εδώ και στο εξής, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, θα πληθαίνουν εκ μέρους τους τέτοιου είδους κρούσματα, δηλώνω με κάθε παρρησία πως δεν προτίθεμαι να παίξω το ρόλο του φόντου στις προεκλογικές φωτογραφίες του κ. Στυλιανίδη».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα