Γενική

Ανοιχτή επιστολή προέδρου πρώην εργαζομένων της ΣΕΠΕΚ

Κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,
Ονομάζομαι Καρασακαλιδης Βασίλειος και είμαι πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΣΕΠΕΚ, της μόνης καθετοποιημένης Συνεταιριστικής μονάδας παραγωγής κρέατος και αλλαντικών που υπήρχε στην περιοχή.
Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω κι εγώ με τη σειρά μου στην Ξάνθη μας, στην πρώην μητρόπολη του Συνεταιρισμού, η οποία μέχρι πρότινος έσφυζε από ζωή ενώ τώρα φυτοζωεί. Η αλλαγή του στάτους κβο στη διάταξη των Συνεταιριστικών εργοστασίων είναι εμφανέστατη και έχει οικονομική επίπτωση στην πόλη μας, στερώντας από αυτήν το πολύτιμο οξυγόνο που παρείχε μέχρι πρότινος. Μοιραία λοιπόν, η Ξάνθη μας, από ναυαρχίδα των ευημερούντων πόλεων της πατρίδας μας, έχει προ πολλού απωλέσει αυτήν την προνομιακή θέση. Το λουκέτο και οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι πια καθημερινή ρουτίνα. Έτσι, η νέα στρατιά ανέργων που δημιουργείται, προστιθέμενη στην ήδη υπάρχουσα, τρέχει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς, συν ένα ποσοστό τουλάχιστον 40% που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας, θα συμβάλλει κατά τη γνώμη μου στην αύξηση της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης, για αναζήτηση εργασίας σε άλλες πόλεις και στο εξωτερικό. Έτσι ίσως δημιουργηθεί σ αυτήν την ευπαθή περιοχή και εθνικό πρόβλημα με την αλλοίωση του πληθυσμού, ιδίως στις νέες ηλικίες, γιατί πιστεύω ότι άνεργοι και εξασθενημένοι οικονομικά πολίτες, θα γίνουν εύκολα βορά στις διαθέσεις των γειτόνων μας, ιδιαίτερα από Ανατολάς.
Η επιτυχημένη και έξυπνη επιλογή του χώρου ομιλίας σας, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα και δίπλα στο άγαλμα του Πατέρα του Συνεταιρισμού και, της Συνεταιριστικής ιδέας, Αλέξανδρου Μπαλτατζή, την οποία πρώτος οραματίστηκε, συνέλαβε, υλοποίησε και μας παρέδωσε, έχει, κατά τη γνώμη μου, τεράστια σημασιολογική αξία.
Παρ όλο που δεν ανήκω στο κόμμα σας, είμαι υποχρεωμένος να παραδεχτώ ότι η διορατικότητα, τα γρήγορα αντανακλαστικά και η αποφασιστικότητα του κόμματος σας, το 1993, μετά την ανάληψη της Εξουσίας, έδωσε παράταση ζωής για μία δεκαπενταετία τουλάχιστον στους εργαζόμενους, παρέχοντας τους εργασία. Σήμερα όμως, οι απολυμένοι της ΣΕΠΕΚ- ΣΕΒΑΘ είναι σε αναμονή. Ευελπιστώντας σε υλοποίηση μιας τροπολογίας, την οποία πάντως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ψήφησε και το κόμμα σας.
Κύριε Πρόεδρε, οι στιγμές που ζούμε για την πόλη μας είναι ιστορικές. Ως ελάχιστο λοιπόν, φόρο τιμής στον άνθρωπο που οραματίστηκε και δημιούργησε τη Συνεταιριστική Ιδέα, τον αείμνηστο Αλέξανδρο Μπαλτατζή, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες Εκείνου, αλλά και των εργαζομένων του Νομού μας, πριν γίνουν όλα θρύψαλα και συντρίμμια.

Σχετικά Άρθρα