Γενική

Κατέλαβε την 4 η θέση σε πολλά αθλήματα

Συμμετοχή του 7 ου Γυμνασίου στην Η Μαθητιάδα, της προσομοίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το 7 ο Γυμνάσιο Ξάνθης συμμετείχε στη διοργάνωση της Η Μαθητιάδας, μιας προσομοίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, που έλαβε χώρα στην Πρώτη Σερρών, από τις 8 ως και τις 13 Μαΐου. Στη Μαθητιάδα συμμετείχαν σχολεία από τους 52 νομούς της Ελλάδας και 41 Σχολεία της Ομογένειας, με 1200 μαθητές συνολικά.
Το 7 ο Γυμνάσιο Ξάνθης συμμετείχε με 14 μαθητές σε διάφορα ολυμπιακά αθλήματα, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, αφού απέσπασαν 11 μετάλλια (3 Χρυσά και 8 Χάλκινα).
Επίσης συμμετείχαν σε Παραολυμπιακά Αθλήματα, βιώνοντας μ αυτόν τον τρόπο την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Παράλληλα με τους αγώνες, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε πολιτιστικές δράσεις που διεξήχθησαν στο χώρο των εκθεσιακών περιπτέρων και σε ολόκληρη την Πρώτη Σερρών. Στη δράση «Δημοκρατία στην πράξη» ο μαθητής Τσαλίδης Ιωάννης πήρε την πρώτη θέση, παρουσιάζοντας το θέμα παγκοσμιοποίηση.
Την αποστολή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Λιάπη Δήμητρα και Μαυροβουνιώτου Σοφία.
Μαθητές που συμμετείχαν:
Αναστασιάδου Τόνια, Βομβαρδά Θεοδώρα, Βομβαρδά Όλγα- Ειρήνη, Γεωργιάδου Μαρία, Κατσαρού Ευαγγελία, Φωκά Κωνσταντίνα ,Χατζηφωτιάδου Ειρήνη, Βάκκας Λάμπρος, Κτίστης Παναγιώτης, Μποκουράκης Δημήτριος, Μπουνταγκίδης Αλέξης, Τζιβανόπουλος Άλκης, Τζιβανόπουλος Ιωάννης, Τσαλίδης Ιωάννης.

Την 4 η θέση κατέλαβαν στο μπιτς βόλλεϊ αγοριών, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην ποδηλασία δρόμου, στην κωπηλασία και αγωνίστηκαν στην ορεινή ποδηλασία, στην τοξοβολία, στη σκοποβολή, σε διάφορα αγωνίσματα στίβου και στο βόλλεϊ κοριτσιών.
Το 7 ο Γυμνάσιο ευχαριστεί τους χορηγούς της αποστολής: Τη Νομαρχία και το Δήμο Ξάνθης για το έντυπο υλικό που μας πρόσφεραν για την προβολή του Ν. Ξάνθης.
Τον κ. Χατζημεστή για την παροχή ρουχισμού.
Τα ζαχαροπλαστεία «Κάτι άλλο», «Παπαπαρασκευά», «Galaxy», «Fresh.co» για τα γλυκά που προσέφεραν.

Σχετικά Άρθρα