Γενική

Ελληνίδες χαράκτριες στη συλλογή της ALPHA BANK

Έχει γίνει πλέον θεσμός, αλλά και καθήκον να υποστηρίζονται από χορηγούς- φορείς, αλλά και από φιλότεχνους ιδιώτες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και μάλιστα των νέων ανθρώπων και δημιουργών.
Αναντίρρητα στο τομέα της τέχνης η γυναικεία συμβολή είναι σημαντική, με θαυμάσιες παρουσίες γυναικών σε όλα τα είδη τέχνης και ιδίως στο τόμεα της εικαστικής παραγωγής.
Στις 15 Μαΐου το βράδυ στην κατάλληλα διακομισμένη αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάστηκε ένα πανόραμα εικαστικής τέχνης Ελληνίδων χαρακτριών : Της Χαρίκλειας Αλεξανδρίδου- Στεφανοπούλου , της Λουκίας Μαγγιώρου- της Δήμητρας Σιατερλή- της Μαρίας Ζιάκα.
Αντιπροσωπευτικά χαρακτικά έργα, που ανήκουν στη. συλλογή -της ALPHA BANΚ σημαντικών δημιουργών της παλαιότερης γενιάς ,αλλά και της νεότερης αποδεικνύουν περίτρανα την υψηλή στάθμη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, της γυναικείας συμβολής στο χώρο της τέχνης.
Η Δρ. Δέσποινα. Τσούργιαννη , επιμελητής έργων τέχνης της ALPHA BANK ,με την σαφήνεια του λόγου της παρουσίασε τα χαρακτικά έργα των τεσσάρων ταλαντούχων χαρακτριών, οι οποίες σηματοδότησαν το μέγεθος της γυναικείας προσφοράς, σε όλο το φάσμα της τέχνης.
Η ALPHA BANΚ με πρόεδρο τον κο Ιωάννη Κωστόπουλο, ως σπόνσορας της όλης αυτής προσπάθειας, αποδεικνύει ότι : Οι οικονομικοί παράγοντες μιας κοινωνίας δε θα πρέπει να; έχουν μόνο κατά• νουν την χρηματοπιστωτική πολιτική αλλά να μεριμνούν -να καλλιεργούν και να προβάλλουν τις -πολιτιστικές κοινωνικές Ευαισθησίες.
Το Ι.Θ.Τ . και Παράδοσης απέδειξε επίσης ότι: υποστηρίζει και προβάλλει τις καλές τέχνες, και γενικά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο της Θράκης.

Μενέλαος Καρυωτάκης

Σχετικά Άρθρα