Γενική

Ο Δήμος επενδύει στα ταλέντα των παιδιών

Γιορτές Νεολαίας Δήμου Ξάνθης 2009- Εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις στο δημοτικό αμφιθέατρο

Εκδηλώσεις γεμάτες μουσική έλαβαν χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, από παιδιά, τα οποία φοιτούν στο ωδείο «Εύφωνο». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας 2009, οι οποίες διοργανώνονται από το Δήμο Ξάνθης. Στη μουσική παράσταση έλαβαν μέρος πάνω από πενήντα μαθητές του ωδείου, ηλικίας από 5 έως 15 ετών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, το οποίο απόλαυσε τη μουσική διάσημων καλλιτεχνών, μέσα από τους ήχους της κιθάρας, του πιάνου, του αρμόνιου και του ακορντεόν. Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο «κομμάτια»: του μοντέρνου και λαϊκού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ το «κλασικό» κομμάτι έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.
Στέλιος Κολοβός: «Τα παιδιά, μέσα από τη μουσική, γνωρίζουν ένα διαφορετικό κόσμο»
Η ιδέα της μουσικής εκπαίδευσης από μόνη της είναι πολύ καλή. Λίγοι θα έλεγαν ότι δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να έχουν μουσικές γνώσεις. Μα στην ουσία σαν προτεραιότητα, η μουσική εκπαίδευση δεν είναι στη κορυφή των προτιμήσεων όταν οι γονείς βάλλονται από τα πρέπει της σύγχρονης κοινωνίας. Ο καθηγητής κιθάρας Στέλιος Κολοβός, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, τόνισε: «Ας φανταστούμε ότι η μουσική είναι ένα μεγάλο σπίτι με πολλά δωμάτια, όπου τα παιδιά μπαίνουν μέσα σε αυτά τα δωμάτια, γνωρίζοντας συνεχώς και κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι μουσική. Γνωρίζεις έναν αλλιώτικο κόσμο», προσθέτοντας ότι η μουσική παιδεία στην Ελλάδα είναι αρκετά πίσω, ακόμα και από κράτη, τα οποία θεωρούνται υποανάπτυκτα. Η γνώση μουσικού οργάνου αυξάνει την συνεργατικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, το μνημονικό, την ικανότητα στην ομιλία, την όραση και την ακοή.
Μανόλης Φανουράκης: «Πρέπει όλοι να επενδύσουμε σε αυτό που λέγεται παιδί»
Ο δήμος Ξάνθης, γνωστός για τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη και διάδοση του τόπου, αλλά δίνει και το έναυσμα στους νέους, να προσπαθούν για το καλύτερο. Χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης Μανόλη Φανουράκη, ο οποίος δήλωσε: «Πρέπει να επενδύσουμε όλοι σε αυτό που λέγεται παιδί, αφού δίνεται η ευκαιρία να πουν τα παιδιά ό,τι τα απασχολεί» και συνέχισε: «Τα παιδιά με τη μουσική, ξεφεύγουν από όλα αυτά που τα περιτριγυρίζουν, αλλά δημιουργούν κιόλας. Η μουσική δημιουργεί μια προσωπικότητα, που πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να την ανακαλύψει».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα