Γενική

Στην Τεργέστη ο Υπερνομάρχης

Στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής Περιφερειών

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, θα συμμετέχει στην Έκτακτη Συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών(ΕΛΚ/ΕτΠ) με τίτλο «Χτίζοντας την Ευρώπη», που θα πραγματοποιηθεί στην Τεργέστη (Ιταλία), 15- 16 Μαΐου.
Η έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας του ΕΛΚ/ΕτΠ στοχεύει να τονίσει το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης από όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, που πρόσκεινται στην μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της ΕτΠ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την μεγιστοποίηση της κινητοποίησης των πολιτών εν όψει των επικείμενων ευρω-εκλογών.
Εκτός του Προέδρων της ΕτΠ και της Ομάδας του ΕΛΚ/ΕτΠ , κκ. Luc Van Den Brande και Isidoro Gottardo, στην συνάντηση της Τεργέστης θα συμμετέχουν κορυφαίοι Ιταλοί πολιτικοί όπως ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Franco Frattini και Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από 6μελή Αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υπερνομάρχη και Πρόεδρο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕτΠ, κ. Κ. Τάτση.
Οι Ομιλητές θα παρουσιάσουν το εκλογικό μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που υιοθετήθηκε στην Συνδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ στην Βαρσοβία, 23- 30 Απριλίου.
Οι πέντε βασικοί άξονες του Μανιφέστου είναι επιγραμματικά,
ευημερία για όλους,
ασφάλεια για την Ευρώπη,
καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών,
αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης,
ενιαία και ισχυρή παρουσία της Ευρώπης στην διεθνή σκηνή.
Δεδομένου ότι το ΕΛΚ αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανάδειξη αυτών των θεμάτων αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις κατά την διάρκεια της επόμενης πενταετούς θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(2009- 2014), γεγονός που θα επηρεάσει ποικιλοτρόπως θέματα που αφορούν τόσο τις εθνικές προτεραιότητες μας όσο και την καθημερινότητα των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα