Γενική

Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης παρανέστιας διαδρομής

Κατασκευή- Ασφαλτόστρωση τμήματος της Επ. οδού Κομνηνά- Κρωμνικό- Γαλάνη

Μετά την υποβολή σχετικής πρότασης από την Νομαρχία Ξάνθης στην 1 η Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013 και την σχετική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΑΜΘ, εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή Τμήματος της αριθμ. 5 Επ. οδού Κομνηνά- Κρωμνικό- Γαλάνη» με συνολικό προϋπολογισμό 1.840.000 ευρώ.
Πρόκειται για τμήμα της διαδρομής Κομνηνά- Γαλάνη, παράλληλης με τα στενά του Νέστου. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή- ασφαλτόστρωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τον οικισμό Κρωμνικό μέχρι την Θέση Θέας στην Γαλάνη, συνολικού μήκους 6 χλμ. Συγκεκριμένα στα σημεία όπου δεν επαρκεί η διατομή της οδού, προβλέπεται σε ορισμένα σημεία η εκσκαφή των πρανών του υπάρχοντος δρόμου, ενώ επίσης προβλέπεται η κατασκευή 13 τεχνικών έργων για την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων καθώς και τσιμεντόστωση των τάφρων απορροής τους και των πρανών σε όλο το μήκος του τμήματος. Ακόμη προβλέπεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε όλο το μήκος του δρόμου (6.000 μέτρα), καθώς και η τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, χιλιομετρικών και αναγγελίας κινδύνου).
Με την κατασκευή του ανωτέρω τμήματος ολοκληρώνεται η επαρχιακή οδός από την Σταυρούπολη μέχρι τους Τοξότες, στο ύψος των οποίων θα συνδεθεί με την υπό κατασκευή έξοδο της Εγνατίας οδού.
Με την ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού επιτυγχάνεται, για πρώτη φορά, η άμεση σύνδεση των Δήμων Σταυρούπολης και Τοπείρου, η δημιουργία μιας δεύτερης εναλλακτικής οδού σύνδεσης της πεδινής και ορεινής περιοχής του Νομού Ξάνθης και αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά των Στενών του Νέστου καθώς παρέχεται η δυνατότητα εύκολης μετακίνησης των επισκεπτών στην περιοχή κάτι που θα οδηγήσει στην τουριστική ανάπτυξη των οικισμών της περιοχής.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Με προδιαγραφές σεβασμού του περιβάλλοντος, με πρόταση- μελέτη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και με την συνδρομή του Δήμου Τοπείρου, εντάχθηκε και θα υλοποιηθεί από την Νομαρχία η κατασκευή του- τελευταίου υπολειπόμενου τμήματος- καίριας σημασίας για την περιοχή δρόμου και ειδικά την τουριστική αξιοποίηση των Στενών του Νέστου. Είναι ένας από τους τρεις (3) νέους μικρούς κάθετους δρόμους από και προς την ορεινή Ξάνθη. Οι άλλοι δύο, που βρίσκονται υπό μερική κατασκευή, είναι οι Μοναστήρια- Κένταυρος και Σάτρες- Σούνιο. Τα έργα αυτά συμπληρώνουν μια νέα σύγχρονη οδική πραγματικότητα στο Νομό. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια ΑΜΘ».

Σχετικά Άρθρα