Γενική

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις «Ελευθέρια Θράκης 2009»

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις «Ελευθέρια Θράκης 2009» που διοργανώνει Δήμος Κομοτηνής με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 89 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.
Σήμερα ημέρα της επετείου της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό, στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Στις 7 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στις 10 και μισή το πρωί θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και στις 11 και μισή το πρωί θα ξεκινήσει η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, με επικεφαλής την ιστορική σημαία της πόλης.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν στις 8 και μισή το βράδυ στην κεντρική πλατεία με παραδοσιακούς χορούς και λαϊκό γλέντι.
O υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος, θα εκπροσωπήσει σήμερα την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 14 ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη, για την 89 η επέτειο ενσωμάτωσης της πόλης στον εθνικό κορμό. Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσημη δοξολογία στις 10.15 το πρωί, κατάθεση στεφάνων μία ώρα αργότερα και στις 12 το μεσημέρι την καθιερωμένη παρέλαση, με τη συμμετοχή μαθητικών τμημάτων, τμημάτων του στρατού και τοπικών φορέων.

Σχετικά Άρθρα