Γενική

Αστυνομικά Νέα

Μετά από καταδίωξη συνελήφθη διακινητής με λαθρομετανάστες

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης την 10.05 και ώρα 00.30 επί της Εγνατίας Οδού Ξάνθης- Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Α. Δ. Καβάλας, ένας 23χρονος αλλοδαπός πολίτης Ιράκ, κάτοχος δελτίου αιτήσαντος άσυλο, ο οποίος κατελήφθη ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος που έφερε πλαστές πινακίδες, να μεταφέρει με προώθηση την περαιτέρω προώθησή των στο εσωτερικό της χώρας μας πέντε (05) αλλοδαπών πολιτών Ιράκ, στερούμενων νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας.
Ο διακινητής αντιλαμβανόμενος αστυνομικά συνεργεία ελέγχου δεν ακινητοποίησε το όχημα σε συνεχή ηχητικά και φωτεινά σήματα ενστόλων αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει και ακινητοποιήθηκε επί του Α/Κ Αγίου Σίλα Καβάλας.
Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς λαθρομεταναστών, οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θ αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

30 χρονος πυροβόλησε 26 χρονο με κυνηγετικό όπλο

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Α. Δ. Ξάνθης την 08.05.2009 και ώρα 22.00 στην Ξάνθη, ένας 30χρονος ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, εξαιτίας προσωπικών διαφορών, ένα 26χρονο επιφέροντας του τραύματα στην αριστερή πλευρική χώρα.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προκειμένου εξετασθεί ιατροδικαστικά ενώ ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θ αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Του έβαλαν πρόστιμο και τους επιτέθηκε

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Α. Δ. Ξάνθης την 09.05.2009 και ώρα 23.00 στον Πολύσιτο Ξάνθης, ένας 53χρονος ο οποίος σε γενόμενο αστυνομικό τροχονομικό έλεγχο όταν του βεβαιώθηκε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιτέθηκε στους αστυνομικούς προξενώντας ελαφρές σωματικές βλάβες στον δεξιό βραχίονα και δεξιό οφθαλμό ενός αστυνομικού.
Ο δράστης συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από τον Αστυνομικό Σταθμό Σελέρου που διενεργεί την προανάκριση και θ αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

42 χρονη οδηγούσε για δεύτερη φορά μεθυσμένη

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης την 11.05.2009 και ώρα 21.00 στα Κιμμέρια Ξάνθης, μια 42χρονη αλλοδαπή πολίτις Άγιου Δομίνικου η οποία ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό επήρρεια μέθης σε ποσοστό 0,67 ‰ μετρηθείσα με ηλεκτρονική συσκευή προσδιορισμού αλκοόλης ενώ της είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης την 12.02.2009 από το Τ. Τ. Ξάνθης λόγω μέθης.
Η συλληφθείσα δράστιδα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία από το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θ αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα