Γενική

Μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε ο Νομός Ξάνθης ως Τιμώμενη Περιοχή στο Τουριστικό Πανόραμα 2009- Παρών και ο Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης

Άριστες εντυπώσεις άφησε ο Νομός Ξάνθης ως τιμώμενη περιοχή στο Τουριστικό Πανόραμα 2009 στον Εκθεσιακό χώρο του ExpoAthens στην Ανθούσα Αττικής. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, πολλών Βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, Νομαρχών, Δημάρχων, Ξένων Διπλωματικών Αντιπροσωπειών, παραγόντων του επαγγελματικού χώρου του τουρισμού, ξενοδοχειακών επιμελητηρίων, τουριστικών πρακτόρων και εκατοντάδων άλλων παρευρισκομένων.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η Νομός Ξάνθης ως τιμώμενη περιοχή, η δε σχετική τιμητική πλακέτα επιδόθηκε από την Βουλευτή κα Άντζελα Γκερέκου. Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης χαιρέτησε την εκδήλωση αναφέροντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Θεωρούμε τιμή και ευκαιρία το γεγονός ότι η Ξάνθη, ο Νομός μας, είναι τιμώμενη περιοχή στο φετινό Τουριστικό Πανόραμα. Η Ξάνθη πριν από μία δεκαετία ήταν άγνωστη τουριστικά. Για πρώτη φορά προβληθήκαμε με την συμμετοχή μας, σ αυτήν την έκθεση, στο Τουριστικό Πανόραμα του έτους 1999. Έκτοτε, όμως έγιναν πολλά, με καθαρούς στόχους, με διαρκή, συγκροτημένη πορεία, με οργάνωση, με συνέπεια και με σημαντικά αποτελέσματα.
Ποιος είναι ο Νομός Ξάνθης; Είναι μια νέα, άγνωστη σε πολλούς, ιδανική για εξερεύνηση περιοχή της Ελλάδας, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Με πυλώνες την άθικτη φύση της, την παράδοση και τις σύγχρονες υποδομές, είναι ο νέος εναλλακτικός ελληνικός τουριστικός προορισμός.
Στους βιότοπους της Βιστονίδας, του Λαγού, του Δέλτα του Νέστου, ο επισκέπτης συναντά, σε μοναδικές εικόνες και σε μεγάλους πληθυσμούς, ερωδιούς, κύκνους, φοινικόπτερα, φλαμίγκος, θαλασσαετούς και όχι μόνο. Μοναδικοί είναι οι μαιανδρισμοί του ποταμού Νέστου στο αισθητικό δάσος του, που διασχίζει κάποιος με κανό, με ασφαλές ράφτιγκ και ζει την γαλήνη του, βαδίζοντας στα φυσικά μονοπάτια του. Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, που παραμένει διατηρημένη όπως πριν 1 αιώνα με τα αρχοντικά της, τους λιθόστρωτους δρόμους και τα σοκάκια της, είναι ένα μοναδικό ταξίδι, στην παράδοσή μας, στο παρελθόν. Σπάνιες φυσικές ομορφιές και εικόνες συναντά κανείς στο Παρθένο Δάσος, στην οροσειρά της Ροδόπης. Παντού υπάρχουν σύγχρονες υποδομές διαμονής, εστίασης και διασκέδασης, αλλά και άριστη οδική πρόσβαση, που συνεχίζεται εντός του Νομού μετά την έξοδο από την Εγνατία οδό, που τον διασχίζει.
Τελειώνοντας Κυρίες και Κύριοι, αν με ρωτούσατε για ποιον λόγο η Ξάνθη να είναι τιμώμενη περιοχή, θα απαντούσα με παράφραση του περυσινού μηνύματος του Υπουργείου της Τουριστικής Ανάπτυξης: «Αλήθεια, … έχεις πάει Ελλάδα;» λέγοντας «Αλήθεια, … έχεις πάει Ξάνθη;» γιατί εκεί την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο τόπος»».
Το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης χαρακτηρίστηκε εντυπωσιακό, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και πολλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εθνικής και διεθνούς κλίμακας.
Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης, κόσμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο του Νομού Ξάνθης οι γνωστές καλλιτέχνιδες, οι αδελφές Μπέττυ και Ματθίλδη Μαγγίρα, τις οποίες ευχαρίστησε ο Νομάρχης Ξάνθης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξαίροντας το ενδιαφέρον, την αγάπη και την προσφορά τους στον τόπο τους.
Το περίπτερο της Νομαρχίας Ξάνθης ήταν ανοιχτό στο κοινό μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 και ώρα 21:00, σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπου ήταν μονίμως παρούσα η Αντινομάρχης κα. Πέπη Στάντσιου.

Σχετικά Άρθρα