Γενική

1 ος Διεθνής Διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας

Τον 1 ο Διεθνή Διαγωνισμό Υποβρύχιας Φωτογραφίας διοργανώνει το Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με τη Νομαρχία Καβάλας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας και το Δήμο Θάσου.
ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1) Κάθε καλλιτέχνης φωτογράφος θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος αυτοδύτης. Η ιδιότητά του αποδεικνύεται από το αντίστοιχο πτυχίο του στην αυτόνομη κατάδυση το οποίο επισυνάπτεται στο φάκελο συμμετοχής του.
2) Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αυτοδύτες που είναι άνω των 18 ετών.
3) Κάθε καλλιτέχνης φωτογράφος θα πρέπει να στείλει από 1- 5- 2009 έως 26- 8- 2009 3 (τρεις) φωτογραφίες εκτυπωμένες σε διαστάσεις από 13Χ18cm ως 20X30cm καθώς και cd με τις φωτογραφίες σε μορφή, TIF ή JPEG στα 300 dpi, στο Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας, δ/νση: Γαλλικής Δημοκρατίας 81- Τ.Κ. 653 02- Καβάλα, ως τις 26- 8- 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
4) Οι τρεις φωτογραφίες ορίζονται στις εξής 3 (τρεις) κατηγορίες.
α) Άνθρωπος και Θάλασσα ( ανθρώπινες δραστηριότητες μέσα στη θάλασσα, χρήση μοντέλου, επαγγέλματα σχετικά με τη θάλασσα κ.τ.λ.).
β) Μακροφωτογραφία.
γ) Τοπίο μέσα στην θάλασσα (ανθρώπινη παρουσία δεν πρέπει να υπάρχει ).
5) Πίσω από κάθε φωτογραφία θα πρέπει να γράφεται η τοποθεσία που έχει γίνει η φωτογράφηση (χώρα και ακριβής τοποθεσία ).
6) Φωτογραφίες που δείχνουν νεκρά ψάρια ή κατεστραμμένα όστρακα για την εξυπηρέτηση της φωτογράφησης, θα ακυρώνονται.
7) Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι αμετάκλητα. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έχει το δικαίωμα ένστασης.
8) Κάθε καλλιτέχνης φωτογράφος μαζί με τις φωτογραφίες θα πρέπει να στείλει συμπληρωμένη και την αίτηση συμμετοχής.
9) Οι φάκελοι συμμετοχής και οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται.
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
1. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.
2. Πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί στους πρώτους κάθε κατηγορίας και στον πρώτο συνολικής βαθμολογίας.
Οι τέσσερις (4) πρώτοι, συνολικής κατάταξης, καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν από τις 10 Οκτωβρίου 2009 ημέρα Σάββατο έως 16 Οκτωβρίου 2009 ημέρα Παρασκευή στα Λιμενάρια της νήσου Θάσου (studios Θανάσης thassos.island.de Τήλ. 25930 51966) σε δίκλινα δωμάτια (ανά δύο) με ένα γεύμα ημερησίως, Θα πραγματοποιηθούν καταδύσεις σε διάφορες περιοχές του Νησιού, για υποβρύχια φωτογράφηση καθώς επίσης και εκδρομές για επίγεια φωτογράφηση. (Θάσος: το βορειότερο νησί του Αιγαίου με προστάτη των Αρχάγγελο Μιχαήλ και πλήθος παραδοσιακών χωριών. Είναι το νησί του αρχαίου Έλληνα ζωγράφου Πολύγνωτου και του φημισμένου Ολυμπιονίκη Θεαγένη. Το νησί του Μαρμάρου, της Αμπέλου και του Κρασιού, της Ελιάς και του Λαδιού, του Πεύκου, της Ρίγανης, του Θυμαριού, της Μέλισσας και του Μελιού, του Ήλιου και της Θάλασσας).
3. Οι επόμενοι δέκα (10) καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν για τρεις ημέρες σε περιοχές του Ν. Καβάλας, σε δίκλινα δωμάτια (ανά δύο) με ένα γεύμα ημερησίως, μέσα στο 2010 και θα πραγματοποιήσουν καταδύσεις για φωτογράφηση (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν).
4. Το ταξίδι βράβευσης αφορά τους 4 πρώτους (θέση από 1 ως 4) στη συνολική βαθμολογία για τα Λιμενάρια της Θάσου και τους 10 επόμενους (θέση από 5 ως 14) στην Καβάλα.
5. Ο τελικός βαθμός του κάθε διαγωνιζόμενου θα διαμορφώνεται από το σύνολο της βαθμολογίας των κριτών (βαθμός από 10 έως 100).
6. Τα έπαθλα είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται με άλλα ούτε εξαργυρώνονται με χρήματα.

Σχετικά Άρθρα