Γενική

«Οι ζημιές ήταν καθημερινές από τους εξωσχολικούς»

Για λόγους ασφαλείας και μόνο, τοποθετήθηκαν τα κάγκελα στο 1 ο Γυμνάσιο Ξάνθης- Συνέντευξη Διευθύντριας Ευαγγ. Γλυκοπούλου στην XanthiNews

Αίσθηση προκάλεσε στους Ξανθιώτες και ειδικότερα στους περίοικους του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης, η απόφαση των καθηγητών να τοποθετήσουν ψηλά κάγκελα γύρω από το σχολείο. Η εφημερίδα μας ασχολήθηκε με το θέμα της τοποθέτησης, με την απορία, πώς θα μπορούσαν να μπαίνουν μέσα οι μαθητές για να παίζουν, αφού το σχολείο είναι η πρώτη επιλογή των παιδιών για τις δραστηριότητές τους, στις ελεύθερές τους ώρες. Πράγματι, τα κάγκελα είναι τόσο ψηλά, που είναι πολύ επικίνδυνο, αν πάει κάποιο παιδί να σκαρφαλώσει, πράγμα το οποίο συμβαίνει, αφού ο «φακός» της «XANTHINEWS» αποθανάτισε παιδιά, που προσπαθούσαν να σκαρφαλώσουν. Οι φόβοι και τα παράπονα των γονιών «ουκ ολίγα», ενώ η ανησυχία τους είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Η εφημερίδα μας απευθύνθηκε στη διευθύντρια του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης, για να δώσει τις απαντήσεις σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Ευαγγελία Γλυκοπούλου: «Τα κάγκελα δεν εμποδίζουν την είσοδο των παιδιών στο σχολείο»
Το 1 ο Γυμνάσιο Ξάνθης διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους ανοιχτούς χώρους στην Ξάνθη, ο οποίος ενδείκνυται για τις δραστηριότητες των παιδιών, χωρίς μάλιστα να κινδυνεύουν από διερχόμενα οχήματα. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του σχολείου Ευαγγελία Γλυκοπούλου, τα κάγκελα δεν αποτελούν «τροχοπέδη» στην είσοδο των παιδιών, αφού η πόρτα του σχολείου, επί της οδού Ανδρέου Δημητρίου, είναι ανοιχτή έως τις 10 η ώρα το βράδυ. Η κ. Γλυκοπούλου συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κάγκελα, αφού έως την ώρα, που το σχολείο έχει φύλακα, η μπροστινή πόρτα είναι ανοιχτή. Τα κάγκελα τοποθετήθηκαν καθαρά για τους εξωσχολικούς, οι οποίοι δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα στις εγκαταστάσεις. Τα παιδιά μπορούν και πάλι να μπαίνουν στον προαύλιο χώρο». Η διευθύντρια του σχολείου ανέφερε ότι, διάφοροι εξωσχολικοί εισέρχονταν στον προαύλιο χώρο, κάνοντας ζημιές, οι οποίες πολλές φορές άγγιζαν τις 3000 ευρώ.
Διευθύντρια 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης: «Δε φαντάζεστε τι βρίσκαμε κάθε μέρα»
Δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες οι καθηγητές, αλλά και η καθαρίστρια του σχολείου, βρίσκανε διάφορα αντικείμενα, τα οποία δεν ανήκαν σε μαθητές ή παιδιά, που έπαιζαν στο χώρο. Το κυριότερο όμως, ήταν οι ατελείωτες ζημιές που προκαλούσαν οι εξωσχολικοί στο κτίριο του σχολείου.
«Είχαμε αγανακτήσει. Βρίσκαμε λογιών- λογιών αντικείμενα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι. Μέχρι και κάλυκες από όπλα βρήκαμε, μέσα στις αίθουσες, από κάποιους, οι οποίοι πυροβόλησαν τα παράθυρα» δήλωσε η κ. Γλυκοπούλου και συνέχισε «Και πάλι τονίζω, ότι τα παιδιά μπορούν να μπουν στην αυλή, αφού η πόρτα είναι ανοιχτή έως τις 10 το βράδυ, που υπάρχει φύλακας. Μετά το σχολείο κλείνει, διότι φεύγει ο φύλακας. Αν υπήρχε κάποιος 24 ώρες το 24ωρο θα παρέμενε ανοιχτή και η πόρτα».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα