Γενική

Η πρώτη ομαδική έκθεση Ελλήνων στο Παρίσι τα τελευταία 30 χρόνια

Συμμετέχων και συνδιοργανωτής ο Γ. Πρωτονοτάριος από Ξάνθη

Μια μεγάλη έκθεση, εικαστικών κυρίων, στην οποία εκτός από συμμετέχων είναι και συνδιοργανωτής ο κ. Γιάννης Πρωτονοτάριος παρουσιάζεται στο Παρίσι.
Εγκαινιάστηκε με επιτυχία στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι ομαδική έκθεση 90 καλλιτεχνών (εικαστικών, ποιητών) με θέμα τις πυρκαγιές στα δάση.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10/5 και αποτελεί το 12 ο σταθμό της μετά από μια πορεία 11 τόπων στην Ελλάδα (Αθήνα, Πύργος, Πάτρα, Αίγιο, Ναύπακτος, Ελασσόνα, Βόλος, Πυλήνη, Ζάκυνθος, Αθήνα (Τεχνόπολη), Χολαργός). Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Νάνος Βαλαωρίτης, Ανδρέας Παγουλάτος, Κωστής Τριανταφύλλου, Πάνος Χαραλάμπους, Άγγελος Σκούρτης, Ελένη Πολυχρονάτου, Γιάννης Σκαρλάτος, Γιώργος Τσακίρης, Μιχάλης Γιανναδάκης, Νίκος Πρέσσας, Άγγελος Σπάρταλης, Ιωάννα Χατζηπανηγύρη, Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Τζίμης Ευθυμίου, Τιτίκα Σάλλα, Αλέξης Δάρας, Ιάκωβος Χατζησταύρου, κ.α.
Η Ελλάδα μια χώρα χιλίων πιθανοτήτων συνάντησης της Ιστορίας με το Φως, έρχεται να συναντήσει την Γαλλία στο Παρίσι, την πόλη του Φωτός. Μια υπόθεση με την οποία συνδέεται σχεδόν από πάντα με γέφυρες συμπάθειας και αμοιβαίας έμπνευσης.
Αφορμή είναι η εμπειρία της φωτιάς στην Ελλάδα, όχι δυστυχώς αυτή της Ολυμπιακής φλόγας, αλλά αυτή της καταστροφής. Του κινδύνου για την απώλεια του φυσικού, του ιστορικού, του Ανθρώπινου τοπίου. Κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε…
Ίσως τα αίτια είναι πολλά. Οι αλλαγές στο κλίμα; Οι αλλαγές στο ανθρώπινο κλίμα; Μπορεί, αλλά το κύριο αίτημα είναι η κοινή μας στάση για την μετατροπή του αρνητικού σε θετικό.
Την διατήρηση της μνήμης, σαν αντίσταση στην απώλεια. Υψώνοντας ένα γόνιμο ανάχωμα ανάμεσα στην οργή και την απογοήτευση.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ» σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση από 90 εικαστικούς, φωτογράφους, ποιητές, η οποία αφού έκανε το γύρο ένδεκα πόλεων στην Ελλάδα (με την μυρωδιά του καπνού ακόμα πάνω τους), μαζεύοντας συνεχώς νέους φίλους, φτάνει στην Γαλλία για να φιλοξενηθεί στο «Ελληνικό Σπίτι», μεταξύ 23 Απριλίου και 10 Μαΐου 2009.
Ο Ορίζοντας Γεγονότων, είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2006, με σειρά δράσεων που στοχεύουν στην πολιτιστική ανάπτυξη. Μέλη του είναι εκπαιδευτικοί και εικαστικοί καλλιτέχνες και όχι μόνο. Έχει τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με πλούσιες δράσεις στο ενεργητικό του, όπως και την λειτουργία μιας Αίθουσας Τέχνης στην Αθήνα, στην οδό Κατεχάκη 54.

Σχετικά Άρθρα