Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Δεν είναι μόνο τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ που θα ανανεώσει ριζικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και οι υποψήφιοι Νομάρχες και Δήμαρχοι που θα κατεβάσει στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές του 2010.
Πληροφορίες μου λένε λοιπόν ότι θεωρείται σίγουρη η αντικατάσταση του Φώτη Καραλίδη ως υποψήφιου Νομάρχη Ξάνθης με νέο πρόσωπο, περισσότερο αποδεκτό στη βάση και στην τοπική κοινωνία, καθώς τα ποσοστά που πήρε στις εκλογές του 2006 ήταν μηδαμινά σε σχέση με την πραγματική δύναμη του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ξάνθης γεγονός που αποδείχθηκε ένα χρόνο μετά στις Εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να επανακτήσει τις τρεις Νομαρχίες Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας καθώς οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν μπροστά και γι αυτό αναζητεί αυτή τη φορά να κατεβάσει και γερό υποψήφιο στις Νομαρχιακές του 2010!
Μαχητής

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης ένας Βούλγαρος βοσκός, που παραβίαζε φάρμα με αγριογούρουνα για να εκπαιδεύσει τα κυνηγόσκυλα του. Η «δράση» του βοσκού αποκαλύφθηκε, όταν ο ιδιοκτήτης της φάρμας βλέποντας δύο ημέρες την εβδομάδα την πόρτα της φάρμας του ανοικτή και τους αγριόχοιρους να κυκλοφορούν ελεύθεροι τοποθέτησε κάμερα για να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβαινε. Η κάμερα «έπιασε» τον βοσκό να παραβιάζει τον φράκτη της φάρμας, να απελευθερώνει τα αγριογούρουνα και να βάζει τα σκυλιά του να τα κυνηγάνε.
Αδέσμευτη

Αναβλήθηκε- όπως γράψαμε προχθές η δίκη για το αρδευτικό και η εκ νέου εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης ορίστηκε για τις 8 Ιανουαρίου του 2010. Τον επόμενο μήνα όμως θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που κατέθεσαν οι οικολογικές οργανώσεις και από το αποτέλεσμα αυτής θα κριθούν πολλά. Να σημειώσουμε ότι εκτός από την παρέμβαση της Νομαρχίας Ξάνθης με την κατάθεση της μελέτης του ΔΠΘ (όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ) παρέμβαση έκανε και η ΕΑΣ Ξάνθης.
Εμπρός

Ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου μας δήλωσε: «Δεν θα ανεχθώ άλλο από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αρθρογράφους τις όποιες συκοφαντίες μου αποδίδουν κατά καιρούς, για τους δικούς τους λόγους με σκοπό να πλήξουν το κύρος μου ως νόμιμου Μουφτή και της υπόληψης μου. Τον λόγο θα έχει από εδώ και στο εξής η δικαιοσύνη».
Αγώνας

Ζητώ την παρέμβαση του αξιότιμου Εισαγγελέα Ξάνθης στο θέμα της παράνομης αφισορύπανσης της πόλης μας, από ανθρώπους οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν, γεμίζουν με αφίσες κεντρικά σημαία και βρωμίζουν την πόλη μας. Αφού δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς Δήμου Ξάνθης να μας απαλλάξει από αυτή τη βρωμιά επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όλους αυτούς που πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσα από την παράνομη αφισορύπανση, ας παρέμβει η Εισαγγελία Ξάνθης μήπως δούμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα.
Φωνή της Ξάνθης

Μου το είπε κάτοικος του Δροσερού: «Ξέρετε τι γιορτάζουμε στο Ιντερλέζι; Τη γιορτή του Άη Γιώργη που τον τιμάμε περισσότερο και από τους χριστιανούς»! Τα χριστιανικά στοιχεία που διατηρούν χιλιάδες μουσουλμάνοι και στην ορεινή περιοχή, αποδεικνύουν ότι οι ρίζες αυτών των ανθρώπων δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που θέλουν κάποιοι να εμφανίζουν. Όσο δε για τον κο Καπζά τον νέο πολιτικό αστέρα της ΝΔ που ανέλαβε να «ερευνήσει» τις πομάκικες ρίζες στην Τουρκία είναι μια άλλη ιστορία για την οποία θα κάνουμε λόγο προσεχώς.
Θράκη

Σχετικά Άρθρα