Γενική

Οι θεριακλήδες θα ζοριστούν

Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Μιλάνο η λύση για την απαγόρευση του καπνίσματος ήταν οι λιμουζίνες. Οι Ιταλοί επιχειρηματίες των μεγάλων κλαμπ επιστράτευσαν πολυτελή αυτοκίνητα ώστε να δελεάσουν τον πελάτη να βγει έξω από το μαγαζί και να καπνίσει μέσα σε μια λιμουζίνα. Δύο μήνες πριν την οριστική απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκεδάσεως οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το νέο αυτό μέτρο.
«Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την πρώτη Ιουλίου και ναι μεν θα ωφελήσει τους μη καπνιστές, τα πράγματα, όμως για τους καπνιστές θα είναι ζόρικα, θα πρέπει να προσαρμοστούν», υποστηρίζει ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου διασκεδάσεως.
Ωστόσο, η πλειονότητα των επιχειρηματιών της πόλης θεωρεί ότι λόγω της φύσης του ο Έλληνας δεν θα προσαρμοστεί …αναίμακτα στα νέα δεδομένα.
Για το λόγο αυτό άλλωστε και τα πρόστιμα είναι ιδιαιτέρως υψηλά: 500 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ο καπνιστής και 10.000 ευρώ ο επιχειρηματίας, ο οποίος επέτρεψε το κάπνισμα μέσα στο μαγαζί του!!!

Σχετικά Άρθρα