Γενική

Οι άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές του Νησιώτικου Αιγαίου

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

Απογοητευτικό είναι και προδίδει έσχατη παρακμή και ευτέλεια .Η μετατροπή ενός από τα πρώτα Δημοκρατικά Κοινοβούλια του κόσμου. Να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ποινικό δικαστήριο- σκανδάλων και πολιτικό- οικονομικών συναλλαγών.
Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις ,με την αναδίφηση όλων εκείνων των στοιχείων που επιβαρύνουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. Καταδυκνείουν ότι, μεγάλα χρηματικά ποσά του Δημόσιου κορβανά κατευθυνόταν στις τσέπες ημέτερων με θύματα τον Ελληνικό Λαό.
Δεν περιποιούν τιμή, οι πρόσφατες κατηγορίες για τα διαπραχθέντα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, και οι άντεκλίσεις μεταξύ των πολιτικών μας κομμάτων στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο .Το πρώτο μέλημα του οποίου πρέπει να είναι το νομοθετικό έργο και ο καθορισμός δια της εκτελεστικής εξουσίας των κανόνων· για την εύρυθμη λειτουργία τον θεσμών της κοινωνίας των πολιτών.
Φαινόμενο πολιτικού αμοραλισμού παρουσιάζει το Κοινοβούλιο εκείνο, το οποίο μοναδικό του μέλημα έχει την κατάκτηση της εξουσίας.
Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στη Λήμνο. Ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Λήμνος, το όγδοο σε μέγεθος νησί της Ελλάδος, με έκταση 475 τ. χιλιόμετρα και 18.000 πληθυσμό. Διαθέτει εκτός από τις περιβαλλοντικές της καλλονές και τα αξιόλογα προϊόντα της, προβάλλεται και για τις αρχαιολογικές της αξίες.
Χρέος έχει η Πολιτεία να συνδράμει όλους τους πολίτες, που πασχίζουν να διατηρηθούν σ αυτά τα νησιά, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες.1δίως του πληθυσμού στα νησιά του Αιγαίου, με τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, που μοχθούν και συνεχώς αδικούνται. Διαβιούντες εν πενία και απογοήτευση.
Ο κόσμος υποφέρει και το κράτος Δικαίου, οφείλει να εξασφαλίσει, στους πολίτες ισονομία και ισότητα. Αυτά όμως τα ιδανικά αγνοεί πολιτεία, και διασύρεται στο δρόμο της διαφθοράς και της υποβάθμισης των ανθρώπινων αξιών.
Κοντολογείς, οι πολίτες στη πλειοψηφία τους δυστυχούν, και είναι δυσαρεστημένοι μη έχοντες πλέον εμπιστοσύνη ούτε στους ΜΕΝ ούτε στους ΔΕ. Το ερώτημα που γεννιέται είναι: ΤΙ ΜΕΛΗ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;
Ως πανάκεια στα προαναφερόμενα αδιέξοδα, παρουσιάζονται και προσφέρονται ορισμένες ομάδες πολιτών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν, επιτυχώς τα τωρινά πολιτικά αδιέξοδα, και τις προ των προ των πυλών οικονομικές κρίσεις.
Αναφερόμενοι, στις εναλλακτικές ανάγκες του δικού μας Δήμου .Η τοπική μας εφημερίδα.. XANTHI NEWS προβάλλει, ομάδα επιτυχημένων επιχειρηματιών, οι οποίοι υποτίθεται ότι εφόσον σωστά τα διαχειρίζονται τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες, και με επιτυχία θα διαχειριστούν και τα του Δήμου .Κατά την γνώμη μας, δεν αποκλείεται. Δεν παύει όμως να είναι πρόταση πειραματισμού όταν μόλις μερικοί από τους υποψήφιους έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν, με όχι καλές επιδόσεις.
Το επιλήψιμο στις φιλόδοξες αυτές προτάσεις είναι ότι: Πολλοί συνομιλούν αλλά μέχρι στιγμής από ότι τουλάχιστον γνωρίζουμε, δεν έχουν εμφανισθεί κάποιος επώνυμα στο πολιτικό προσκήνιο με τις προγραμματικές τους προτάσεις.
Ο κόσμος πλέον έχει απαυδήσει απο τις συμπεριφορές της οποιασδήποτε εξουσίας ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΘΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

Σχετικά Άρθρα