Γενική

Τι ωραία έτσι!

«Χάρμα οφθαλμών» είναι η οδός Μιχαήλ Καραολή τις ώρες που δεν είναι ανοιχτή η αγορά. Ο δρόμος ευκολοδιάβατος και τα πεζοδρόμια «άδεια», όχι από πεζούς, αλλά από αυτοκίνητα.
Η οδός Μ. Καραολή είναι από τις πλέον φορτισμένες κυκλοφοριακά της πόλης, λόγω των πολλών καταστημάτων και κυρίως της ύπαρξης πολλών τραπεζών, αποτελώντας δρόμο με ίσως τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία των οδηγών.
Σίγουρα πάντως όλοι οι Ξανθιώτες την προτιμούν όπως στη φωτογραφία.

Τι ξενομανία είναι αυτή;

Πραγματικά. Η ξενομανία των Ελλήνων δεν έχει όρια. Όπου και να στρέψεις το μάτι σου, βλέπεις ξένες πινακίδες με ονόματα γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες, πολλές φορές ακόμη και τα ελληνικά ονόματα.
Η γλώσσας μας κατακλύζεται καθημερινά από δεκάδες ξένες λέξεις και δη αγγλικές, θαρρείς και δεν έχουμε αντίστοιχες ελληνικές, οι οποίες μάλιστα αποδίδουν επ ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε και όχι άλλ αντ άλλων.
Με αυτά και με κείνα στο τέλος θα χαθεί η ελληνική γλώσσα.

Αποτσίγαρα παντού

Επιβεβλημένη είναι μάλλον η τοποθέτηση σταχτοδοχείων στους πεζόδρομους της Ξάνθης, ειδικά τώρα που θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει, όταν όλοι θα βγαίνουν έξω για να καπνίζουν. Εικόνες σαν την επάνω θα μοιάζουν «κάδρα», έτοιμα για τον τοίχο.

Σχετικά Άρθρα