Γενική

Συναγερμός στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για τη γρίπη των χοίρων

Κανένα κρούσμα δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής από τη Γρίπη των Χοίρων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,ενώ επιβεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν στην Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στο Νομό Ξάνθης. Σύμφωνα με το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη «είμαστε σε επιφυλακή, κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων μας προσέχουμε για κάθε πιθανό ενδεχόμενο και οι κτηνιατρικές μας υπηρεσίες και η διεύθυνση δημόσιας υγείας».
Από την πλευρά της η Νομαρχία Καβάλας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το νοσοκομείο της πόλης έτσι ώστε να διαπιστωθούν και τυχόν κρούσματα αλλά και να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από πλευράς κρατικού μηχανισμού και σε τοπικό επίπεδο με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όπως άλλωστε δήλωσε σχετικά και ο αρμόδιος αντινομάρχης Καβάλας Θανάσης Βαφειάδης.
Εν τω μεταξύ ακόμη κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντιμετώπιση και στον έλεγχο της κατάστασης παίζει και η εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι αρμόδιες αρχές από την περίπτωση της γρίπης των πτηνών.

Σχετικά Άρθρα