Γενική

Τι θα αλλάξει αν αλλάξουν τα πρόσωπα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Θ. Κουτελίδης*

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται τα εσωκομματικά της νέας δημοκρατίας. Μετά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και το σκάνδαλο Παυλίδη παρατηρείται μια αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σενάρια θέλουν να δρομολογείται και η αντικατάσταση του από την κ. Μπακογιαννη.
Το φαινόμενο αυτό είναι καθημερινό βλέποντας πολλούς τοπικούς εκπρόσωπους να παραστρατούν από την γραμμή Καραμανλή του σεμνά και ταπεινά, θεωρώντας ότι ο Καραμανλής δεν μπορεί να αντιδράσει διότι είναι βέβαιο για αυτούς ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα αντικατασταθεί επειδή θα χάσει τις εκλογές.
Λυπούμαι αλλά θα τους πληροφορήσω ότι ο απλός ψηφοφόρος νοιάζεται μόνο για την ασφάλεια , τη σιγουριά και την ευμάρεια του ,όχι για τις παραπολιτικές που εκφράζουν κατά καιρούς τα κόμματα προσπαθώντας να συσπειρώσουν τα ποσοστά τους.
Τι θα αλλάξει στο μακεδονικό ζήτημα αν αλλάξουν τα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα δεχτούν σύνθετη ονομασία όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής μηδενός εξαιρούμενου.
Τι θα αλλάξει στο θρακικό πρόβλημα με τις συνεχείς προκλήσεις τις Άγκυρας στην δυτική Θράκη;
Τι θα αλλάξει στο κυπριακό;
Τι θα αλλάξει με την εγκληματικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα και την ατιμωρησία που υπάρχει;
Θα αλλάξει ο νομός για τους βιαστές ανηλίκων παιδιών;
Θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της ζάχαρης ,της ΣΕΠΕΚ, της ΣΕΒΑΘ και αλλά 17 που έκλεισαν η μετακινήθηκαν τα τελευταία χρόνια;
Θα γίνει στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος αναβάθμιση ώστε να αποκτήσει την άξια που του αρμόζει;
Θα σταματήσει να υπάρχει το καρτέλ γάλακτος;
Θα αλλάξει το καθεστώς χρηματοδότησης της παιδείας;
Θα λειτουργήσει προς το καλύτερο ο τομέας της υγείας και της περίθαλψης;
Οι θεωρίες της παραπολιτικής είναι αρεστές σε κάποιους , αλλά οι πολιτικές θέσεις που εκφράζουν τα κόμματα, είναι αυτές που πρέπει να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρολό στο πως θα ψηφήσουν οι πολίτες, το οποίο βέβαια δεν συμβαίνει, οι πελατειακές σχέσεις οδήγησαν σε κάθετη πτώση, το έθνος και τις αξίες του.

*Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Σχετικά Άρθρα