Γενική

Οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ τον Μάιο

Ο Αλέξανδρος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Ξάνθη. Σπούδασε Γραφιστική και Διαφήμιση στη Θεσσαλονίκη και αργότερα χαρακτική στην Accademia di Belle Arti di Perugia (Ιταλία), με καθηγητές τους G. Sani, L. Ragni, Μ. Scavizzi. Στην Ελλάδα, συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης, με τον Ξ. Σαχίνη και δίδαξε σε τμήματα ζωγραφικής και σχεδίου στην Ξάνθη. Παρουσιάζει τακτικά τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, απασχολούμενος ταυτόχρονα στην εκπαίδευση.
Ψάχνοντας μια εύθραυστη ισορροπία μέσα από το αφηρημένο και το ανεικονικό, συνδυάζει στη νέα δουλειά του τους κώδικες των εμπορικών προϊόντων με τη γραφή. Αποδίδει έτσι, την εξέλιξη της περιγραφής των αντικειμένων από τον άνθρωπο.
Στο Λαογραφικό Μουσείο, στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, στο café Restaurant Κοκόρι.
Εγκαίνια Σάββατο 2 Μαΐου και ώρα 12.00 στον πολυχώρο του Βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου.

Σάββατο 2 έως και 5 Μαΐου
4 ο Ευρωπαϊκό Festival Animation στην Ξάνθη
Η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων παρουσιάζουν το 4o ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ FESTIVAL ANIMATION στην Ξάνθη.
Πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες στο site του φεστιβάλ.: http://www.animationcenter.gr/modules/news/

Κυριακή 3 Μαΐου και ώρα 21.30 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Μουσική Σκηνή- AVANX FESTIVAL- Live Χρήστος Θηβαίος
Ο Χρήστος Θηβαίος μεγάλωσε σε περιοδεύοντες θιάσους εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γονείς του ήταν ηθοποιοί. Σπούδασε φιλοσοφική στη Μπολόνια με καθηγητή τον Umberto Eco και δούλεψε σαν μουσικός με παραδοσιακά Ιταλικά σχήματα και παραδοσιακά σχήματα Εβραϊκής μουσικής (σεφαραδίτικα, ασκεναζίτικα). Η εικοσάχρονη φιλία του με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη κατέληξε στη δημιουργία του σχήματος «Συνήθεις Ύποπτοι» το 1994.
Πέρασαν 5 χρόνια από την έκδοση του πρώτου προσωπικού δίσκου του Χρήστου Θηβαίου «Μόνο νερό στη ρίζα», και 13 από την κυκλοφορία του εξαιρετικού «Μέρες αδέσποτες». Η καινούργια του προσωπική δουλειά έχει τον τίτλο «Πέτρινοι Κήποι» και κυκλοφορεί από την εταιρία Legend.

Κυριακή 3 και ώρα 18.00 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Κόκκινη κλωστή δεμένη… Παράσταση και δραματοποίηση λαϊκών παραμυθιών από τη Φιλιώ Δαργενίδου.

Τετάρτη 6 και ώρα 20.00 στην Κομοτηνή
Θρακικά έργα τέχνης σε Μουσεία της Ευρώπης- 2 ο μέρος Βυζαντινή περίοδο
Εικονικές παρουσιάσεις έργων τέχνης με τη μουσειολόγο και ιστορικό τέχνης Κική Χριστοδούλου.

Κυριακή 10 Μαΐου και ώρα 21.30 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Μουσική Σκηνή- Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
Συναυλία της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Σάββατο 16 και ώρα 19.30 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Τα πόδια παίζουν θέατρο. Ένα είδος κουκλοθεάτρου με τα πέλματα των ποδιών, βασισμένο στην παντομίμα και το χιούμορ. Παίζουν, Φιλιώ Δαργενίδου & Νίκη Καραγκιοζίδου.

Δευτέρα 18 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Διεθνής Ημέρα Μουσείων- «Μουσεία και τουρισμός»
Το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης σας προσκαλεί σε μια περιήγηση στη νεότερη ιστορία της πόλης μας με οδηγό τα εκθέματα του, αλλά και με έμφαση στις τουριστικές υποδομές και δυνατότητες της περιοχής.

Πέμπτη 21 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και η ΦΕΞ στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 οργανώνουν εκδηλώσεις για ενήλικες με προβολές ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και αστροβραδιές.

Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 18.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης και η ΦΕΞ στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 οργανώνουν εκδηλώσεις για παιδιά με προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήριο ζωγραφικής και αστροβραδιές.

Παρασκευή 22 Μαΐου και ώρα 21.00 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Μουσική Σκηνή- AVANX FESTIVAL- Live Blaine Reininger
Γεννημένος το 1953 στο Pueblo, του Κολοράντο, από Λατίνα μητέρα και πατέρα «έναν αμερικάνο αγρότη με γερμανικό όνομα» όπως είθισται να δηλώνει ο ίδιος, δε διαθέτει μόνο ένα από τα πιο ιδιαίτερα κι αναγνωρίσιμα ονόματα στη μουσική βιομηχανία αλλά και μια εξίσου συναρπαστική πορεία σ’ αυτήν. Στην ηλικία των 9 ετών άρχισε να παίζει βιολί και κιθάρα και ήδη, από τα 11 του συνέθετε μικρές μελωδίες και τραγούδια λίγο αργότερα. Τελειώνοντας το σχολείο και τα πρώτα δύο χρόνια του πανεπιστημίου στο Colorado αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο San Francisco. Εκεί η διαδρομή του ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ιδανικά καθώς ο Blaine, επηρεασμένος από την ενασχόλησή του με την ηλεκτρονική τεχνολογία και τις εφαρμογές της στη σύγχρονη μουσική, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της σπουδαίας και διαχρονικής αμερικάνικης μπάντας, Tuxedomoon.

Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα- Μέρες Ραδιοφώνου
Σάββατο 23 και ώρα 12.00- A FACE IN THE CROWD / ELIA KAZAN 1957
Σάββατο 23 και ώρα 21.00- GOOD MORNING VIETNAM /BARRY LEVINSON- 1987

Κινηματογραφική Λέσχη Αφιέρωμα- Μέρες Ραδιοφώνου
Κυριακή 24 και ώρα 12.00- RADIO DAYS / WOODY ALLEN- 1987
Κυριακή 24 και ώρα 21.00- FISHER KING /TERRY GILLIAM- 1991

Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 21.00 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Μουσική Σκηνή- Live Nocturnal Emissions and Magnitophono
Οργάνωση ΦΕΞ- ΠΑΚΕΘΡΑ

Σχετικά Άρθρα