Γενική

Υλοποιεί την δέσμευση της για πράσινη Ξάνθη

Ανάπλαση στους χώρους πρασίνου αποφάσισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σ. Καραγιαννίδου- Γιατί κόπηκαν δέντρα στο Λιμνίο

Τα λόγια της πράξη κάνει η Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σοφία Καραγιαννίδου η οποία έθεσε σαν προτεραιότητα την ανάπλαση σε όλους τους χώρους πρασίνου που βρίσκονται στα διοικητικά όρια και στην ευθύνη του Δήμου Ξάνθης. Έτσι μόλις το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες βρέθηκε στον κόμβο της εξόδου της πόλης μας με τα αρμόδια συνεργεία της υπηρεσίας και επόπτευσε τις προγραμματισμένες εργασίες. Σε καθημερινή βάση από εδώ και στο εξής που θα είναι βελτιωμένος ο καιρός θα υλοποιεί την δέσμευση της για τον καλλωπισμό των χώρων πρασίνου και για το κλάδεμα των δέντρων.
Σύμφωνα με την κ. Καραγιαννίδου, η υλοποίηση του όλου σχεδιασμού μπορεί να καθυστερήσει λίγο λόγω της έλλειψης προσωπικού, αλλά πιστεύει πως η καθυστέρηση αυτή δεν θα ξεπεράσει το χρονικό περιθώριο της μιας εβδομάδας.
Εξάλλου η Αντιδήμαρχος πρασίνου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος, όπως η ίδια τόνισε, διαπίστωσε πως ο τομέας πρασίνου ήταν λίγο παραμελημένος τα προηγούμενα χρόνια, γιατί περιλαμβανόταν σε αντιδημαρχία η οποία είχε συνωστισμό εργασιών και αρμοδιοτήτων και με την απόφαση του να ενταχθεί ο τομέας του πρασίνου ξεχωριστά σε μια Αντιδημαρχία, θα έχει εύρυθμη και σωστή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.
Τέλος, αναφέρθηκε στον κόψιμο δέντρων στο χώρο του Λιμνίου από την υπηρεσία πρασίνου που χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα από ορισμένους, τονίζοντας πως όποια παρέμβαση έγινε, πραγματοποιήθηκε με προγραμματισμό και τα δέντρα κόπηκαν πρώτον γιατί δεν ενδείκνυται το καβάκι για αστικό πράσινο και δεύτερον για να μην υπάρξουν προβλήματα από κλαδιά που πιθανόν θα σπάσουν από δυνατό αέρα και για να μην επαναληφθεί το τραγικό περιστατικό που συνέβη κατά την διάρκεια των ΘΛΕ, όπου ένας πλανόδιος μικροπωλητής έχασε την ζωή του, όταν λόγω του δυνατού αέρα ένα κλαδί αποκολλήθηκε από το δέντρο και έπεσε επάνω του προκαλώντας τον θάνατο του.

Σχετικά Άρθρα