Γενική

Κλείνουν οι Νομαρχίες στις 29 Απριλίου

Βαρύ το κλίμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ λόγω του θανάτου του Ευαγγ. Κουλουμπή

Υπό το βάρος της απώλειας του Ευάγγελου Κουλουμπή, πρώην Υπουργού και Προέδρου της ΕΝΑΕ, συνεδρίασε το Δ.Σ της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος με την έναρξη της συνεδρίασης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
«Η προσφορά του Ευάγγελου Κουλουμπή στην πολιτική ζωή της Χώρας ήταν πολυετής, διαρκής, πολύπλευρη και χρήσιμη. Αγωνίστηκε με το κύρος, τη δύναμη, την αποδοχή και την εμπειρία που τον διέκριναν και δημιούργησε συνθήκες εμπέδωσης του νεοσύστατου θεσμού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων».
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή από τα μέλη του Δ.Σ της ΕΝΑΕ στη μνήμη του Ευάγγελου Κουλουμπή και αποφασίστηκε σύσσωμο να παρευρεθεί στην κηδεία και να κατατεθεί συμβολικό ποσό στο Χωριό S.O.S.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΕΝΑΕ αποφασίστηκε ότι το περιεχόμενο των διεκδικήσεων της 29ης Απριλίου 2009 θα είναι:
– Απόσυρση σ.ν. για την κατάργηση τελών αδείας και τελών μεταβίβασης οχημάτων ή ταυτόχρονη αναπλήρωση των χαμένων εσόδων από άλλους πόρους
– Ψήφιση Κώδικα Ν.Α.
– Μεταφορά μαθητών
– Συντήρηση Οδικού Δικτύου- καταβολή υπεσχημένων
– Στελέχωση Ν.Α.
– Υλοποίηση των αποφάσεων 13 ου Τακτικού Συνεδρίου ΕΝΑΕ
Την 29 η Απριλίου 2009 οι Νομαρχίες θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο, στις 10 π.μ θα συνεδριάσει το Δ.Σ της ΕΝΑΕ και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δ.Σ της Ένωσης με τις αντιπροσωπείες των Ν.Α στις 11.00 π.μ στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και θα επιδοθεί ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα. Εν συνεχεία η πορεία θα καταλήξει στο ΥΠΕΣ και στο ΥΠΟΙΟ όπου και εκεί θα γίνει επίδοση του ψηφίσματος.
Το Δ.Σ της ΕΝΑΕ μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης οριστικοποίησε ότι το Συνέδριο Νησιωτικού Χώρου θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη στις 12 και 13 Ιουνίου 2009, το πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα