Γενική

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε»

Συνάντηση των παράκτιων αλιέων με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ- Θ Δημήτρη Σταμάτη

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αλιευτικών Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, δέχθηκε στο γραφείο του στην Κομοτηνή, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης, όπου είχαν μία γόνιμη και ουσιαστική συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Οι παράκτιοι αλιείς επέδωσαν ψήφισμα στον Γενικό Γραμματέα με τα αιτήματά τους και τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα τους.
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ- Θ, κ. Δημήτρης Σταμάτης σημείωσε: «Έχω μια ιδιαίτερη σχέση επαφής με τους ανθρώπους της θάλασσας και μεταξύ μας ισχύει ένας κώδικας καλής επικοινωνίας. Δέχθηκα την αντιπροσωπεία των παράκτιων αλιέων και εξετάσαμε τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο ψήφισμά τους. Για θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν από την Περιφέρεια, θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση να επιλυθούν. Τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητα κυρίως του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα αποστείλω τα αντίστοιχα αιτήματα του ψηφίσματος στα αντίστοιχα υπουργεία, ενώ θα προσπαθήσω να πετύχω συνάντηση αντιπροσωπείας των παράκτιων αλιέων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η τάξη των αλιέων εκτός του ότι είναι συμπαθέστατη, εργάζεται κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, οι αλιείς χρειάζεται να προστατευτούν στην άσκηση της δραστηριότητάς τους και ως εκ τούτου, με κατανόηση και συμπάθεια βλέπουμε τα αιτήματά τους. Από την πλευρά της Περιφέρειας και μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε».

Σχετικά Άρθρα