Γενική

Νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει φέτος το πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών στους δήμους Χρυσούπολης και Κεραμωτής, και συγκεκριμένα ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Προχθές συνεδρίασαν τα μέλη της ΝΕΚΚΑ παρουσία των εκπροσώπων της εταιρίας ψεκασμών που έχει αναλάβει το έργο ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση για την έναρξη του προγράμματος.
Αρχικά θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και ο ψεκασμός που σκοπό έχει σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρίας «Βιοεφαρμογές ΕΠΕ», Παναγιώτης Περγαντά, την καταπολέμηση της όχλησης που προκαλείται από τα κουνούπια.
«Ειδικά για φέτος οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν πιο νωρίς με αποτέλεσμα να υπάρξει μια βελτίωση της κατάστασης, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκινώντας το έργο θα μπορούν να γίνουν διαχειριστικές πρακτικές στα πλαίσια του έργου καταπολέμησης» τόνισε ο κ. Περγαντάς.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη δημοσιότητα και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία αλλά και των πολιτών μέσω κάποιων φυλλαδίων, έτσι ώστε ο κόσμος να γνωρίζει από πού προέρχονται τα κουνούπια.
Ο φετινός προγραμματισμός θα στοιχίσει 50.000 ευρώ περισσότερο, καθώς η διάρκεια του θα είναι μεγαλύτερη κατά ένα μήνα.

Σχετικά Άρθρα