Γενική

Ζητούν την αξιοποίηση του Λιμνίου

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1 ου Γυμνασίου προς τον Δήμαρχο Ξάνθης για χώρους κατάλληλους για περιπάτους σχολείων

Για την διαμόρφωση χώρων κατάλληλων για τους ημερήσιους περιπάτους των σχολείων της πόλης μας, αναφέρεται σε επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης με αποδέκτη τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη.
Ειδικότερα αναφέρει:
«Κ. Δήμαρχε,
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, είναι ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για τους σχολικούς περιπάτους, με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτοί να πραγματοποιούνται στην αυλή του σχολείου ή με άλλους τρόπους που κανένα δεν τιμούν.
Είναι κατανοητό ότι έτσι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των περιπάτων που είναι κοινωνικοποιητικός, ψυχαγωγικός, παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Από την άλλη μεριά υπάρχει στην πόλη μας η περιοχή του Λιμνίου, η οποία, για λόγους άγνωστους σε μας, παραμένει αναξιοποίητη ή όσες φορές επιχειρήθηκε η αξιοποίηση της ήταν σε λάθος κατεύθυνση. Επειδή πιστεύουμε, ότι το Λιμνίο με την κατάλληλη αξιοποίηση μπορεί να αποτελέσει στολίδι και πόλο έλξης για την πόλη μας, ότι αποτελεί τον κατάλληλο χώρο (αν περιφραχθεί, αν είναι φυλασσόμενος και αν διαμορφωθεί κατάλληλα π.χ αν γίνει στην ήδη υπάρχουσα αίθουσα του ΑΡΙΩΝΑ αναψυκτήριο και αίθουσα προβολών) γ:α την πραγματοποίηση των περιπάτων των σχολικών μονάδων της πόλης μας και γιατί όχι του Νομού ή άλλων νομών της χώρας. Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε σε μια, τέτοιας κατεύθυνσης, αξιοποίηση του».
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Ο Πρόεδρος
Στροφύλλας Γαρύφαλλος
Η Γραμματέας
Σοφία Κανδυλίδου

Σχετικά Άρθρα