Γενική

Μηνύματα υπέρ εθνικής ομοψυχίας από τις αρχές του τόπου

Στα πλαίσια του διπλού εορτασμού της 25 ης Μαρτίου, μετά το πέρας της παρέλασης
Μηνύματα υπέρ της εθνικής ομοψυχίας μπροστά στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε και βεβαιότητας ότι η πατρίδα μας μπορεί να μείνει αλώβητη μπροστά σε κάθε δυσκολία απηύθυναν οι αρχές του Νομού μας στις δηλώσεις τους μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης της 25 ης Μαρτίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ. Κοινωνικής Απασχόλησης κ. Δημοσθένης Μαμμωνάς ο οποίος έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει αλλά και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Κατά τα άλλα, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, αν και διανύουμε το τέλος του Μάρτη, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της πόλης και χειροκρότησε θερμά τη νεολαία να παρελαύνει περήφανη τιμώντας τους ήρωες του 1821 που υπέρ βωμών και εστιών θυσίασαν τις ζωές τους.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τις δηλώσεις των αρχών του τόπου μας:
Μητροπολίτης Ξάνθης: «Με τέτοια νέα γενιά η πατρίδα μας νιώθει ασφαλής»
«Αυτήν την λαμπρή ημέρα της διπλής γιορτής του Ευαγγελισμού του κόσμου και της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού του γένους μας, μετά την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία, Ευχαριστίας προς τον Άγιο Θεό για το μέγα αγαθό της ελευθερίας, την επιμνημόσυνη δέηση οφειλόμενο χρέος σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι καμαρώσαμε την μαθητιώσα νεολαία και τα στρατευμένα μας παιδιά και χαρήκαμε γιατί με τέτοια νέα γενιά η πατρίδα μας νιώθει ασφαλής και είμαστε βέβαιοι ότι θα πάει μπροστά.
Γ. Γ. Κοινωνικής Απασχόλησης: «Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας»
«Η ιστορική εθνική συνείδηση παραμένει άσβηστη. Γι αυτό είμαι βέβαιος ότι με το πνεύμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας που έδειξαν οι αγωνιστές του 21 θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να ξεπεράσει την σημερινή δύσκολη συγκυρία.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και η δημιουργία νέων. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε».
Νομάρχης Ξάνθης: «Θα γράψουμε ξανά ιστορία»
«Η νεολαία μας σήμερα έδειξε ότι αυτή η πατρίδα, αυτό το έθνος, την ιστορία που έγραψε στο παρόν θα την γράψει και στο μέλλον»
Π. Σγουρίδης: «Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται κουρασμένες ηγεσίες»
«Αυτή η πατρίδα και στα δύσκολα μπόρεσε να αντεπεξέλθει όπως το αποδεικνύει η ιστορία μας αλλά έχει και μέλλον. Αλλά δεν χρειάζεται κουρασμένες ηγεσίες. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και του έργου για να μπορέσει ξανά η πατρίδα μας να βρεθεί στο στερέωμα διεθνώς και να έχει λόγο και φωνή και παράλληλα ο λαός να ζήσει ημέρες ευημερίας».
Στρατηγός Διοικητής ΔΣΣ: «Χρόνια Πολλά σε όλους»
«Σήμερα είναι διπλή γιορτή. Η γιορτή της Παναγίας μας και η απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1821. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και ότι επιθυμεί ο καθένας».

Κωνσταντινιά Αντ. Νάκου

Σχετικά Άρθρα