Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες της Ξάνθης

Ο Φίλιππος Τσαλίδης, για ακόμη μια φορά -απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου- υπενθύμισε ότι έχει όλο το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής σε ενδεχόμενη προκήρυξη πρόωρων εκλογών, παραιτούμενος την επόμενη ημέρα της προκήρυξης. Εάν πάμε σε εκλογές μετά την λήξη της τετραετίας, τότε μόνον ισχύει η προϋπόθεση της οικιοθελούς αποχώρησης, 18 μήνες πριν την λήξη της τετραετίας. Όπερ σημαίνει, ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2010 μπορεί να παραμείνει στην θέση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας- Τεχνολογίας και να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για την επανακάθοδό του στις εθνικές εκλογές. Όσο δε για τον Αλέκο Κοντό, οι γνώμες διίστανται για το αν θα συμπεριληφθεί τελικά στην λίστα ή όχι… Προσωπικά εκτιμώ ότι θα είναι και οι δύο εκ νέου υποψήφιοι… Η ερώτηση που μπαίνει είναι… ποιοι ακολουθούν; Ο «πάγκος» στη τοπική Ν.Δ. φαί, άσε και’όσο θα πατώνει περισσότερο, τόσο θα μειώνεται και το ενδιαφέρον για νέες υποψηφιότητες για τους ευνόητου: κατάντησε τελικά η Ν.Δ. εθνικά, αλλά και τοπικά! Και με ένα Καραμανλή, που δεν λέει τελικά να βγει από το καβούκι του.
Θράκη

Τι κι αν δεν είναι πια φοιτητής…. αλλά επικεφαλής της αντιπο­λίτευσης του δήμου Ξάνθης ο κ. Χρίστος Πούλιος! Αυτό δεν τον εμποδίζει να παρακολουθεί με τη σύζυγο του Χριστίνα συναυλίες με νεολαίους, όπως αυτή με τον Θάνο Μικρούτσικο και τα Υπόγεια Ρεύμα­τα το βράδυ του Σαββάτου, και όχι μόνο να παρακολουθεί αλλά και να απολαμβάνει και να συμμετέχει ως νεολαίος, αποδεικνύοντας ότι πα­ραπλανούν τα…άσπρα μαλλιά και ότι τα νιάτα είναι στην καρδιά! Στη φωτογραφία με την ωραιότατη σύζυγο του, ντυμένος με ζιβάγκο της …Αλ­λαγής των Πολιτών!
Εμπρός

Συνέτριψε η ομάδα του Θωμά Μίχογλου την ομάδα του Μιχάλη Βαμ-βακίδη στις εκλογές του Συν-δέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης με 9-0. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εξελέ-χθησαν και οι εννέα υποψήφιοι από την ομάδα του Θωμά Μίχογλου και δεν κατόρθωσε να εκλεγεί κανένας από την ομάδα του Μιχάλη Βαμβακίδη αποδεικνύοντας περίτρανα πως σε αυτές τις εκλογές καμία πολιτική παρέμβαση δεν μπορεί να παίξει ρόλο. Τα συντριπτικά αποτελέσματα δείχνουν με πλήρη βεβαιότητα πως το έργο της μέχρι πρότινος διοίκησης του Συνδέσμου αναγνωρίστηκε από τα μέλη τα οποία με την εμπιστοσύνη τους για ακόμα μια φορά ανανέωσαν την θητεία, αφήνοντας στο περιθώριο τις κραυγές των αντιπάλων του Θωμά Μίχογλου και των συνεργατών του. για δήθεν ανύπαρκτο έργο.
Οι εκλογές διεξήχθησαν το Πρωί της Κυριακής και κάτω από την σκιά της απουσίας του εκλιπόντος πρώην γραμματέα του Συνδέσμου Μάκη Αμοιρίδη.
Φωνή της Ξάνθης

Ο Δήμαρχος σε Τσεπελη: Επέλεξε. Μίλα δημόσια για το «Ξενία», μη με εκθέτεις…
Για 2η συνεχόμενη φορά ο Δήμαρχος ΞάνθηςΛάκης Στυλιανίδης κάλεσε χθες το μεσημέριστο Δημαρχείο Ξάνθης τον Μανώλη Τσέπελη,ζητώντας του να μιλήσει δημόσια και να μη«παίζει» κρυφτούλι για το ΞΕΝΙΑ και όχι μόνο.Επέλεξε πως θα πορευθείς και αποφάσισε τι θακάνεις… Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, για σέναμιλάει όλος ο κόσμος. Πέφτω κάθε μέρα από τα σύννεφα, διαβάζω γιαεξέδρες με το Κυβερνείο, παιδότοπους, παράνομα μπαζώματα, αγορέςακινήτων… Βγες και μίλα, φέρεται να είπε ο Δήμαρχος στον Τσέπελη,καθώς το θέμα αυτό, έχει πλέον πάρει τεράστια διάσταση.Παράλληλα ο Δήμαρχος ζήτησε και μια ενημέρωση για θέματα τηςΔΕΥΑΞ, ενώ πολλές φορές ανέβασε τους τόνους της συζήτησιν;…Πληροφορίες λένε ότι «δύο νέες βόμβες» έρχονται για τον ισχυρό άνδρατου Δήμου Ξάνθης, ενώ από την άλλη, τελείως ανύπαρκτος και χωρίς έρεισμα στο λαό, ο Χρίστος Πούλιος εξακολουθεί να δίνει την εντύπωσηότι βρίσκεται σε άλλη πόλη… .γεγονός που για τον πολίτη σημαίνειπλήρη κάλυψη από την αντιπολίτευση του στο «δίδυμο» Θεολόγο-Τσέπελη!
Μαχητής

Με ποινή φυλάκισης 4 μηνών τιμωρήθηκε και στο Εφετείο Κομοτηνής για παράβαση καθήκοντος ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου τη περασμένη Τετάρτη και θα κά­νει αναίρεση στον Άρειο Πάγο, αφού πληροφορίες λένε ότι «τιμωρήθηκε και με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων»…
Αυτή η ιστορία θα έχει λοιπόν και συνέχεια όπως δείχνουν τα πράγματα.
Αδέσμευτη

Μετά την προχθεσινή καταγγελία μας (προς το παρόν χωρίς να αναφέρουμε το όνομα του γνωστού επαγγελματία), για τις αυξήσεις στις οποίες προέβη κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού στις τιμές της καφετέριας του, ο κ. Πασσαλής μας κάλεσε για να μας ενημερώσει σχετικά. Φυσικά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση. Μετά την κατ’ αρχήν διευκρίνιση του ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν ανήκει στην δύναμη του σωματείου, ο κ. Πασσαλής δεν αρνήθηκε ότι πράγματι κατά την διάρκεια του τριημέρου οι τιμές είναι “τσιμπημένες”! Αυτό, όμως, όπως δήλωσε, αιτιολογείται. Πρώτ’ απ’ όλα μας έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει πλαφόν στις τιμές που θα πωλεί τον καφέ ή το ποτό ένα κατάστημα. Εξ άλλου. όλοι οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένο να καταθέτουν στο Τμήμα Εμπορίου τους τιμοκαταλόγους των ημερών αυτών, όπως άλλωστε γινετε καθ όλη την διάρκεια του έτους.
Αγωνας

Σχετικά Άρθρα