Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

‘Αφού δεν γίνεται τίποτα και μπορούν οι «συνέταιροι» Τσεπελης – Ανδρικόπουλος υπεράνω των Νόμων, εισαγγελέων κλπ να κάνουν ότι θέλουν και να μην τους ελέγχει κανείς, τότε ας τους… παραδώσουμε και την Ξάνθη, να τελειώνουμε! Αυτή η ιστορία παράγινε… όπως και η «απληστία» των συγκεκριμένων κυρίων να θέλουν τα πάντα δικά τους.
Μαχητής

Και μια και αναφέρομαι στα έργα της ενοποίησης των πλατειών, είναι αλήθεια ότι, το πρόβλημα που επισημάναμε εδώ και μέρες ότι δηλαδή, οι επιτάφιοι την Μεγάλη Παρασκευή δεν πρόκειται να συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία, είναι πλέον γεγονός. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, στην Μητρόπολη, αλλά και στον Δήμο Ξάνθης, ψάχνουν να βρουν λύση για το που θα συγκεντρωθούν φέτος οι επιτάφιοι την Μεγάλη Παρασκευή. Έμαθα λοιπόν ότι, μία προτεινόμενη λύση είναι οι επιτάφιοι να συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας επί των δύο υπερυψωμένων μικρών επιπέδων της πλατείας Ελευθερίας και ο κόσμος περιμετρικά, γύρω από τους δρόμους της πλατείας Ελευθερίας. Είναι μία λύση ανάγκης και αυτή, που όπως φαίνεται μάλλον θα είναι και η μοναδική δυνατή λύση. Ενώ μια λύση είναι να μαζεύονται όλες και στη Πλατεία Μητροπόλεως.
Αδέσμευτη

Το περιβόητο έργο της ενοποίησης των πλατειών παρουσιάστηκε αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 19 Μαρ­τίου. Μας είπαν πολλά τόσο ο δήμαρχος όσο κα οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Ακούσαμε για δέντρα…ζωής(;) και νερό, αγάλματα και παιδικές χαρές και άλλα τινά. Κρατάμε μικρό καλάθι για όλα αυτά γιατί πριν το δούμε δεν θα το κρίνουμε. Όμως ο έντονος προβλημα­τισμός επικεντρώνεται κυρίως στη λει­τουργικότητα του έργου από πλευράς κίνησης των οχημάτων αφού πεζοδρομούνται πολλοί δρόμοι και στάθμευ­σης. Μέχρι που ακούστηκε ως πρόταση να περνάει το τουριστικό τρενάκι του δήμου! Επ’ αυτού ο δήμαρχος Ξάνθης είπε το αμίμητο: «Θα το εξετάσουμε … αφού πρώτα βρούμε τον σωστό μηχανοδηγό». Έπεσε ΤΟ γέλιο…Να’ χε υπ’ όψιν του κανένα Τσέπελη;
Εμπρός

Ο κος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόε­δρος του ΕΒΕ Ξάνθης μίλησε στον Ρ/Σ Ξάνθη Fm 100st και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την καθημερινό­τητα” σχετικά με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για το ΤΕΜΠΜΕ την Δευτέρα 16 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης και δήλωσε τα εξής: «Είχαμε πολύ μεγάλη προσέλευση γύρω στα τρακόσια άτομα, 90% επιχειρηματίες και οι υπόλοιποι ήταν κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι που ενδιαφερόντουσαν και αυτοί να ακούσουν για να μάθουν κάποιες λεπτομέρειες. Απ ότι μας είπε ο Πρόεδρος και από ότι ξέρουμε έχουμε 140 εγκρίσεις δανείων δια μέσου τραπεζών και την εγγύηση ταμείου μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και απ ότι ε[πε και ο πρόεδρος η δανειοδότηση συνεχίζεται .Πιστεύουμε ότι θα πάρουνε ακόμη αρκετές επιχει­ρήσεις αυτό το δάνειο που είναι μια μεγάλη βοήθεια για όλες αυτές ,σαν κεφάλαιο κίνησης. Κάτι καινούργιο δεν ακούστηκε, αφού όλα ήταν ήδη γνωστά, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι το Δημόσιο έχει βάλει έναν όρο στις τράπεζες, ότι αν δεν πληρωθεί το 12% των δανεί­ων, τότε χάνουνε την εγγύηση του Δημοσίου έχει πά­ψει να υφίσταται αυτός ο όρος κατά τ’ άλλα πρέπει να έχει κανείς τρις κερδοφόρες χρήσεις αυτά βέβαια είναι γνωστά και όσοι πάνε στις τράπεζες θα τους πουν λεπτομερώς τι χρειάζεται.
Ακρίτας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την κακιά συνήθεια να σχολιάζουμε και πολύ περισσότερο να κριτικάρουμε τους άλλους χωρίς προηγουμένως να έχουμε ασκήσει κάποιου είδους κριτικής στον ίδιο μας τον εαυτό.
Έχετε παρατηρήσει ότι όταν κάτι δεν γίνεται σωστά μας φταίνε πάντα οι άλλοι και όχι εμείς?
Με πόση ευκολία ζη­τάμε από τους άλλους να απολογηθούν για κάτι που μας έκαναν, ενώ όταν μας ζητούν να κάνουμε το ίδιο αντί να παραδεχτούμε το λάθος μας δικαιολογούμαστε συνεχώς? Πιστεύω πως το ζή­τημα της αυτοκριτικής ενοχλεί πολύ κόσμο… θεωρώ όμως ως πολί­της αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά στο νομό μας για χάρη όλων μας, να αναρωτηθούν για την παράλογη αυτή “λειτουργία” ενός έλλογου κατά τα άλλα όντως,. του ανθρώπου!
Φωνή της Ξάνθης

O καθένας μας μπορεί να έχει τις αντιρρήσεις του για την καταλληλότητα ή όχι και τη θεολογι­κή επάρκεια του σοφολογιότατου μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου; Αυτό είναι κάτι που ισχύει για κάθε δημόσιο πρό­σωπο, που κρίνεται από τα έργα και τις πράξεις του.
Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να επιτίθεται κανείς στον θεσμό τον οποίο εκφράζει.
Σήμερα ο ‘μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου εκφράζει τη Νομιμότητα του θεσμού. Και μόνο γι’ αυτό, απαξιωτικές εκφράσεις, όπως “ο διορισμένος μουφτής”, βλάπτουν σοβαρά το κύρος του θεσμού αυτού, Φυσικά και είναι διορισμένος ο κ. Σινίκογλου, όπως είναι διορισμένοι όλοι οι μουφτήδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να τονίζεται αυτό. Έκτός κι αν κάποιοι αλλοιθωρίζουν προς την εκλογι­μότητα του μουφτή καιπαίζουν ηθελημένα ή άθελα το παιχνίδι άλλων κύκλων!…

Αγώνας
Δεν κατόλαβα το ύφος της καςΣαμπιχά απ’το
Δροσερό… «Να μη σας ενδιαφέρει τι γίνεται στο Δροσερό», είπε Χ σε συνεργάτη μου καιτον έστειλε κανονικά! Και ποια είναι η κα Σαμπιχά, /που πρέπει να την ενδιαφέρει μόνον αυτήν τι γίνεται στο Δροσερό; Μπορεί να τιμή­θηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τους.. .Αμερικάνους, αλλά αυτό δε μου λέει τίποτα. Το Δροσερό δεν είναι «εργολαβία» κανενός! Κι όσον αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία εμπλέκονται τα περισσότερα σχεδόν πανεπιστήμια της Ελλάδας, δεν θα έπρεπε να τα διαχειρίζεται, ένας επίσημος θεσμοθετημένος φορέαςτης πολιτείας; Ποιος είναι ο « Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών» που μπορεί να λειτουργεί κατ’αυ­τόν τον τρόπο; Κι επειδή η εν λόγω κυρία, αρχίζει να γίνεται προκλητική όσον αφορά τη συμπεριφορά της, ευχαρίστως να μπούμε στη διαδικα­σία ν’ ανοίξουμε το φάκελο…
Θράκη

Σχετικά Άρθρα