Γενική

Η στοματική υγεία σε πρώτο πλάνο


Κλιμάκιο οδοντιάτρων σε παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης

Σε μία σημαντική κίνηση προέβη ο σύλλογος οδοντογιατρών ν. Ξάνθης, σε συνεργασία με το δήμο Ξάνθης και τον πρόεδρο παιδικών σταθμών κ. Φιλίππου. Την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο οδοντιάτρων, βρέθηκε στον 10 ο παιδικό σταθμό Ξάνθης, με σκοπό να προβεί στον έλεγχο της στοματικής υγείας των παιδιών, αλλά και στην ενημέρωση τους για τη σημαντικότητα της στοματικής καθαριότητας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας, σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία οδοντόκρεμας, το οποίο εφαρμόζει ο σύλλογος οδοντιάτρων νομούς Ξάνθης.
Φίλιππος Φιλίππου: «Σκοπός μας είναι η προληπτική ιατρική»
Ο πρόεδρος παιδικών σταθμών Ξάνθης Φίλιππος Φιλίππου, μιλώντας στην «XANTHINEWS», δήλωσε ότι θεωρήθηκε απαραίτητη η επίσκεψη των οδοντογιατρών στους παιδικούς σταθμούς, διότι όπως είναι γνωστό η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Εκτός από τις επισκέψεις παιδιάτρων, οι οποίες πραγματοποιούνται πολύ συχνά στους παιδικούς σταθμούς της πόλης, ύστερα από συνεννόηση με τον οδοντιατρικό σύλλογο ξεκίνησαν οι επισκέψεις, αρχής γενομένης από το μεγαλύτερο παιδικό σταθμό.
Πρόεδρος οδοντογιατρών: «Δίνουμε μεγάλη βάση στην πρόληψη»
Παρών στο κλιμάκιο ήταν και ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Ξάνθης Ανδρέας Πανταζόπουλος, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους οδοντιάτρους προέβησαν στην εξέταση των παιδιών. «Πολλές νόσοι του σώματος του ανθρώπου έχουνε πρώτη εκδήλωση στο στόμα.

Γι αυτό λοιπόν από πολύ μικρή ηλικία ξεκινάμε να κάνουμε έναν έλεγχο των δοντιών, αλλά και γενικότερα της στοματικής κοιλότητας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πανταζόπουλος. Το πρόγραμμα ήταν ήδη σε λειτουργία στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της πόλης, ενώ τώρα επεκτάθηκε και στους παιδικούς σταθμούς. Οι οδοντίατροι ενημερώνουν τα παιδιά για την υγεία των δοντιών και προβαίνουν σε έναν τυπικό έλεγχο της στοματικής τους υγείας και σε περίπτωση που θεωρηθεί απαραίτητο ενημερώνουν τους γονείς των παιδιών, για να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Πανταζόπουλο όσο περνάει ο καιρός, η ευαισθητοποίηση των γονιών είναι μεγαλύτερη, όσον αφορά στη στοματική υγεία των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι επισκέψεις στα οδοντιατρεία να αυξάνονται συνεχώς.

Σχετικά Άρθρα