Γενική

Ζήτησαν απαντήσεις σε έξι σοβαρά θέματα οι Πολίτες για την Αλλαγή

Αδέσποτα, Ανταποδοτικά Τέλη, Απολογισμός ΘΛΕ, διάνοιξη 4 ης Οκτωβρίου, Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση και πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή σε έξι σοβαρά, προ ημερησίας, θέματα ζήτησαν οι «Πολίτες για την Αλλαγή» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
Πρόκειται για τα εξής:
1) Με το με αριθμό 20/13- 12- 2008 πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποφασίσαμε ομόφωνα τη μείωση δημοτικών τελών σε άπορους τρίτεκνους, πολύτεκνους, και άτομα με αναπηρίες, σε ποσοστό 20% του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, όπως κάθε φορά αυτό ισχύει και με βάση τις εκάστοτε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ερωτάστε σε πόσους από τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες μειώθηκαν κατά 20% τα Δημοτικά Τέλη, πόσοι δηλαδή πολίτες έκαναν μέχρι σήμερα χρήση του παραπάνω κοινωνικού ευεργετήματος;
2) Η οδός 4 ης Οκτωβρίου είναι ένας δρόμος της Ξάνθης με ιδιαίτερη κυκλοφοριακή αξία αλλά και φόρτο διότι αποτελεί τη μία από τις δύο εξόδους της πόλης προς τον ορεινό όγκο.
Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επισημανθεί από το παρελθόν κατά το οποίο μάλιστα είχαν ανακοινωθεί αποφάσεις και προθέσεις του Δήμου περί διάνοιξης του παραπάνω δρόμου μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει απολύτως τίποτε!
Ερωτάστε ποια είναι η πρόθεσή σας τελικώς για το συγκεκριμένο δρόμο; Θα ξεκινήσουν και πότε οι διαδικασίες διάνοιξής του και γιατί παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών σας;
3) Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23.07.08, πήραμε ομόφωνη απόφαση για απ ευθείας ανάθεση της σύνταξης μελέτης με σκοπό τη δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση. Είναι γνωστό ότι αυτό αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα για μας και ήταν μία από τις προτάσεις μας κατά τη φάση σύνταξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου μας. Δυστυχώς, παρόλο που πέρασαν οκτώ (8) μήνες από τότε, δεν παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τίποτε.
Ζητούμε ενημέρωση για την πορεία του εγχειρήματος.
4) Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων μέσα στο Μάρτιο από τους Δήμους που θέλουν να μπουν σ αυτό το πρόγραμμα το οποίο, σημειωτέον, χρηματοδοτείται κατά 70% από το ΕΣΠΑ και κατά 30% από τους Δήμους.
Ζητούμε, καταρχήν, να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Δήμος προκειμένου να συμμετάσχει στο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».
Επίσης ζητούμε να υπάρξει σχετικό θέμα διαβούλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την φάση κατάρτισης της πρότασης που θα καταθέσει ο Δήμος μας.
5) Απολογισμός ΘΛΕ. Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που τελείωσαν οι ΘΛΕ 2009. Με έκπληξή μας είδαμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης τον επίσημο απολογισμό της κορυφαίας ετήσιας διοργάνωσης του Δήμου. Πέραν των αυτονόητων συγχαρητηρίων προς τους συμμετέχοντες μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων, πολίτες, που είναι και η ψυχή του θεσμού, καθώς και προς τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς του Δήμου, θεωρούμε ότι θα έπρεπε σ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί και ο επίσημος απολογισμός των ΘΛΕ.
6) Επειδή το πρόβλημα με τις αγέλες αδέσποτων στην πόλη της Ξάνθης έχει οξυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό, καλείται ο Δήμος να πράξει τα δέοντα και τα επιβαλλόμενα από το Νόμο ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος, ακόμη κι αν γι αυτό χρειαστεί να ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο έκτακτη βοήθεια.

Σχετικά Άρθρα