Γενική

Σε τροχιά τεχνολογικής ανάπτυξης

Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών τουρισμού και πολιτισμού στο Δήμο Βιστονίδας

Εντάσσεται η πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Βιστονίδας για το έργο «Εγκατάσταση Ασύρματου Δικτύου για Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών τουρισμού και Πολιτισμού», συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», σύμφωνα με το υπ αριθμό 151921/ΨΣ498- Β έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ουσιαστικό μοχλό για την παροχή αποτελεσματικότερων και καλύτερης ποιότητας πληροφοριών και εκσυγχρονισμένων διαδραστικών υπηρεσιών, για τη μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών/ επισκεπτών, την καλύτερη και ταχύτερη ενημέρωσή τους και τη βελτίωση της διαφάνειας και της υπευθυνότητας των υπηρεσιών. Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η παροχή οργανωμένης και επικαιροποιημένης πληροφορίας προς τους πολίτες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις του Δήμου όσο και η εγκαθίδρυση υπηρεσιών βελτίωσης της καθημερινότητας, προβολής της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας και την δημιουργία εφαλτηρίου ανάπτυξης και ενίσχυσης του τοπικού οικοσυστήματος.
Παράλληλα, στόχος του έργου είναι η προώθηση της ζήτησης και της χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών και υποδομών στο Δήμο Βιστονίδας. Η προώθηση αυτή θα γίνει με την εγκατάσταση wifi hotspots σε τρία (3) επιλεγμένα σημεία αλλά και με την ενημέρωση φορέων, ειδικών ομάδων-στόχων πάνω σε συγκεκριμένες εφαρμογές της ευρυζωνικότητας, αλλά και του κοινού για το θέμα, καθώς και με επίδειξη των δυνατοτήτων της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Το έργο θα συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνόλου υποδομών και καινοτόμων υπηρεσιών που θα δίνουν τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου καθώς και τη δημιουργία εξειδικευμένου λογισμικού παροχής πληροφοριών σχετικά με την περιοχή.
Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η εγκατάσταση σταθμών ενημέρωσης που θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά την τεχνολογία Bluetooth (Infotubes) και wifi (wifi hotspots) για να προσφέρουν διαδραστικά ενημέρωση και περιεχόμενο. Πρόκειται δηλαδή για τη δημιουργία κέντρων πληροφόρησης- συγκέντρωσης, οργάνωσης και διαχείρισης του τοπικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, της πληροφορίας που παράγεται από όργανα και θεσμοθετημένους φορείς και την υλοποίηση σημείων προώθησης και προβολής των τουριστικών και όχι μόνο πόρων της περιοχής.
Ο Δήμος Βιστονίδας εδώ και 2 χρόνια, έχει μπει σε τροχιά τεχνολογικής ανάπτυξης, πράγμα που επιτυγχάνει οικονομία για τη Διοίκηση, πρωτοπορία στην Νέα Εποχή της Τεχνολογίας και δίνει εύκολες και γρήγορες λύσεις σε πολίτες και Δήμο.

Σχετικά Άρθρα