Γενική

Ενημέρωση των κατοίκων της Γλαύκης σε προγράμματα για Αγρότες και Επιχειρηματικότητα

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησες Ξάνθης, η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΜΘ Α.Ε., ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «Δήμητρα» και η ΣΕΚΕ, διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Μύκης και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Γλαύκη, με σκοπό να ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για τις εξελίξεις στις επιδοτήσεις της καλλιέργειας του καπνού και καινούριες πρακτικές για την φυτοπροστασία του, τη σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών, τα Αγροτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη καθώς επίσης και για εκείνα που αναφέρονται στη Νεανική αλλά και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.
Ειδικότερα αναπτύχθηκε η παρακάτω θεματολογία:
Η σημασία των Ευρωεκλογών του προσεχούς Ιουνίου.
Τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2007- 2013.
Η φυτοπροστασία στην καλλιέργεια του καπνού.
Oι εξελίξεις στην επιδότηση της καλλιέργειας του καπνού.
Ένταξη νέων αγροτών.
Η απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο.
Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επενδύσεων στις Αγροτικές Εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης).
Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Η λειτουργία και δραστηριότητες του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «Δήμητρα».
Αναπτυξιακές Δυνατότητες Ορεινών Περιοχών.
Εναλλακτικές δραστηριότητες και καλλιέργειες.
Οι ομιλητές (Δρ. Τσούργιαννης Αντώνιος, Γεωπόνος- Διευθυντής της Αναπτυξιακής ΑΜΘ Α.Ε, κ. Χειμαριώτης Κωνσταντίνος, Γεωπόνος- Οικονομολόγος, Μέλος της Ομάδας «Ευρώπη», κ. Μαλκογιαννίδης Χρυσοβαλάντης, Γεωπόνος- Υπεύθυνος του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «Δήμητρα» και κ. Σκένδρου Ελένη, Γεωπόνος- Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου της ΣΕΚΕ) συζήτησαν και έδωσαν υπεύθυνες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις των κατοίκων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την καλλιέργεια του καπνού αλλά και σε εκείνους που σκέπτονται να κάνουν μία καινούρια αρχή τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικότητας.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα (τόσο από γυναίκες όσο και από τους άνδρες της περιοχής) και το ενδιαφέρον τους για όλα τα προγράμματα ήταν μεγάλο.

Σχετικά Άρθρα