Γενική

Έγραψε ο περιφερειακός τύπος

Ειναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας να αποσπά ένα Περιφε­ρειακό Πρόγραμμα τα εύσημα και τα επαι­νετικά σχόλια εκπροσώπων της Ευρωπαϊ­κής Επιτροπής και του Υπουργείου Οικονο­μικών. Αναφερόμαστε στο ΠΕΠ της Ανατο­λικής Μακεδονίας και Θράκης, που έκλεισε στο 100% και στην πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής παρακολούθησης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, αναγκάζοντας τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συγχαρούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σταμάτη για την επιτυχή πορεία του προγράμματος.
Ξυράφι

Πού πάνε 17 ξανθιώτες μεσοβδόμαδα για ένα εικοσιτετράωρο; Και μάλιστα επιχειρηματίες, επαγγελματίες κι όχι μόνο συνταξιούχοι που έχουν ελεύθερο χρόνο. Κάνουν κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας για να μπορούμε ν’αντιμετωπίσουμε αλλιώς την καθημερινότητα. Παίρνουν τα απαραίτητα, μπότες, γάντια, χοντρά ρούχα Και ξεκινούν για την ‘απόδραση’ που έχει προορισμό τον Λειβαδίτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φυσικά πεζοπορία στο βουνό που είναι χιονισμένο αλλά και διανυκτέρευση στο καταφύγιο οπότε και με τη ζεστασιά απ’ το τζάκι, στήνουν και το απαραίτητο γλέντι που απαιτεί τα υπόλοιπα που παίρνουν μαζί τους, κοψίδια, ποτά και φυσικά μουσικά όργανα για ζωντανή μουσική. Το πρόγραμμα τα περιλαμβάνει όλα βλέπετε! Καταλαβαίνετε λοιπόν πώς περνάνε ένα εικοσιτετράωρο! Και πολύ καλά κάνουν! Και καθαρό αέρα αναπνέουν και πεζοπορία κάνουν και γλε­ντάνε και τελικά φορτώνουν μπαταρίες. Μήπως ν’ ακολουθήσουμε κι άλλοι το παράδειγμα τους;
Νεάπολις

Σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η φετινή συμμετοχή των ανθρώπων της ΝΔ τοπικά, όσον αφορά το ετήσιο μνημόσυνο του Αν-θοχωρίου, για τους νεκρούς Χωροφύλακες του εμφυλίου πολέμου. Μετά τα περσινά τερτίπια των βουλευτών του -ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσαν να μάθουν με ερώτηση τους στην Βουλή, για το αν η κυβερνητική παράταξη νομιμοποιεί παρουσία στελεχών της σε εκδηλώσεις εμφυλιοπολεμικού διχασμού, καθώς και την παρουσία του συγκεκριμένου μνημείου, με αποτέλεσμα στο μεν πρώτο ο υφυπουργός που απάντησε να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ενώ στο δεύτερο έριξε το μπαλάκι στον δήμαρχο, ο οποίος πέρσι έδωσε κι αυτός το παρών!
Ελεύθερο Βήμα

αξιόπιστη προσπάθεια που ξεκίνησε ο σύλλογος φαρμακοποιών νομού Ροδόπης με τους κάδους περισυλλογής των ληγμένων και άχρηστων φαρμάκων στην περιοχή μας, μάλλον θα περάσει από περιπέτειες.
-Μπορεί στην Ευρώπη να είναι θεσμός αυτή η προσπάθεια, αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς όπως ενημερώνομαι δεν υπάρχει νομοθετημένο νομικό πλαίσιο καταστροφής ληγμένων φαρμάκων. Έτσι οι κάδοι περισυλλογής έχουν γεμίσει αλλά δεν υπάρχει καμία εταιρεία στην Ελλάδα που να αναλαμβάνει να τα καταστρέψει, ώστε να μην πετιούνται όπως παλιά στους σκουπιδότοπους με τις γνωστές επιπτώσεις στο περιβάλλον. ·
Και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η προσπάθεια αυτή του συλλόγου των φαρμακοποιών θα επιβαρύνει το σύλλογο με επιπρόσθετα έξοδα αφού τα ληγμένα φάρμακα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, πρέπει να τα παραλάβει ιδιωτική εταιρεία που θα τα πάει στην Ευρώπη για να καταστραφούν σε ειδικούς κλιβάνους.
Ο Χρόνος

το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας είναι τεράστια και έχει μεγάλα πολιτικό κόστος για την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι γενικώς παραδεκτό ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει ελευθερία.
Σήμερα τον απλό πολίτη εκείνο που τον προβληματίζει είναι η στάση της αστυνομίας μπροστά σε όλη αυτή την έξαρση της βίας που παρατηρείται. Βλέπουν ανενόχλητους κουκουλοφόρους να καταστρέφουν και κανείς να μην αντιδρά. Ευθύνες για την αδράνεια της αστυνομίας σαφώς και υπάρχουν διότι όπως όλα δείχνουν δεν έχει ένα σχέδιο οργάνωσης.
Παρατηρητής της Θράκης

Σχετικά Άρθρα