Γενική

Με φόβο στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο

«Επικίνδυνη» η μόρφωση στον Πετεινό Ξάνθης

Με την ψυχή στο στόμα πηγαίνουν κάθε μέρα στο δημοτικό σχολείο οι μικροί μαθητές, στον οικισμό του Πετεινού του δήμου Βιστωνίδας καθώς ακριβώς μπροστά από το σχολικό συγκρότημα διέρχεται η επαρχιακή οδός Ξάνθης- Μαγγάνων. Καθημερινά δεκάδες παιδιά είναι αναγκασμένα να διασχίζουν το δρόμο, για να φτάσουν στο σχολείο τους, γεγονός πολύ επικίνδυνο για τους μικρούς μαθητές. Οι γονείς των παιδιών είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, από φόβο μη συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.
Η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου
Στο σημείο διέλευσης της επαρχιακής οδού μπροστά στο σχολείο, υπάρχει βέβαια σχολικός τροχονόμος, ο οποίος με όλες του τις δυνάμεις είναι ο φύλακας άγγελος των μικρών μαθητών, για την ασφαλή μετακίνησή τους, τόσο κατά την άφιξή τους στο δημοτικό, όσο και κατά την αποχώρησή τους από αυτό. Το πρόβλημα όμως είναι οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων, οι οποίοι πολλές φορές αγνοούν το σήμα του τροχονόμου και δεν σταματούν, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών. Πολλές φορές γονείς, μαθητές και γενικότερα κάτοικοι του οικισμού έγιναν μάρτυρες της αναισθησίας κάποιων οδηγών, οι οποίοι αντί να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του σχολικού τροχονόμου, συνεχίζουν την πορεία τους με υπερβολική ταχύτητα, νομίζοντας ότι βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομο ή καλύτερα σε αγώνα ράλι και όχι σε κατοικημένη περιοχή. Οι γονείς των παιδιών, ενοχλημένοι από την εγκληματική αδιαφορία των οδηγών, ζητούν μια άμεση λύση στο πρόβλημα, το οποίο αφορά άμεσα τη ζωή των παιδιών, αφού και η τοποθέτηση οργάνου ελέγχου ταχύτητας στην είσοδο του χωριού (ραντάρ) δεν κατάφερε να συμμορφώσει τους επιπόλαιους οδηγούς.
Το προειδοποιητικό φανάρι είναι κατεστραμμένο
Σπασμένο και ριγμένο στο χώμα για διάστημα περισσότερο από 1 χρόνο, είναι το προειδοποιητικό φανάρι, το οποίο βρίσκεται μπροστά στο δημοτικό σχολείο, έχοντας ως σκοπό να εφιστά την προσοχή των διερχόμενων οδηγών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες τοποθέτησαν το φωτεινό σηματοδότη σε σημείο ορατό από τους οδηγούς. Όταν όμως αυτό καταστράφηκε από τη σύγκρουση ενός διερχόμενου αυτοκινήτου, το οποίο χάνοντας την πορεία του, έπεσε πάνω στο φανάρι, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν προέβησαν στην αντικατάστασή του.
Οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες οφείλουν να παρέμβουν προτού θρηνήσουμε κάποιο θύμα…

Σχετικά Άρθρα