Γενική

Η διαμάχη των Δήμων αυξάνει τα εμφιαλωμένα;

Καταγγελίες για την ποιότητα του νερού σε οικισμούς του Δήμου Βιστονίδας- Δηλώσεις στην XanthiNews του πρ. Δημάρχου Β. Τσολακίδη

Καταγγελίες για την ποιότητα του νερού στους οικισμούς του Δήμου Βιστονίδας: Συδινή, Πολύσιτος, Κουτσό και Μαγικό έγιναν στην χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσολακίδης έχει αναδείξει κατά καιρούς το ευαίσθητο αυτό θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής του αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Βιστονίδας. Σε δηλώσεις του στην XanthiNews εστίασε στην αιτία του προβλήματος:
«Έχω διαπιστώσει και εγώ σε μια ενημέρωση που μου έχει γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Βιστονίδας ότι όντως ο Δήμος Βιστονίδας πλέον προσανατολίστηκε και οι δημότες καταναλώνουν νερά από αυτόνομες γεωτρήσεις και απλά το νερό του Συνδέσμου το χρησιμοποιούμε όταν χρειαστεί. Ενώ μέχρι τώρα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για πολλούς λόγους ότι πρέπει να συνεχιστεί η υδροδότηση του Δήμου από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Και μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας ή οτιδήποτε άλλο πρόβλημα προκύψει τότε μόνο να χρησιμοποιούμε σαν εναλλακτική λύση δηλαδή τις αυτόνομες γεωτρήσεις που υπάρχουν σε κάθε οικισμό».
Ο κ. Τσολακίδης εργάζεται στον Πολύσιτο και πίνει το νερό του οικισμού όπως μας είπε και πρόσθεσε: «Το νερό το πίνουμε αλλά γίνονται πολλά παράπονα από τους κατοίκους για την γεύση, για άμμο και τέτοια προβλήματα».
Στην επισήμανση μας ότι η ποιότητα του νερού στο Ν. Ξάνθης εξετάζεται κάθε χρόνο από ειδικό εργαστήριο κατόπιν εντολής της Νομαρχίας ο πρώην Δήμαρχος τόνισε: «Τα νερά εξετάζονται. Αλλά υπάρχουν κάποιες γεωτρήσεις που χρησιμοποιεί ο Δήμος Βιστονίδας και έχουν γίνει με την τεχνολογία της άρδευσης και όχι της ύδρευσης. Αυτό είναι ένα ζήτημα. Πήραν κάποιες γεωτρήσεις που έγιναν για άρδευση, τις εξετάζουμε και τις δίνουμε για ύδρευση. Από αυτό μπορούν να προκύψουν πολλά προβλήματα. Ήδη έχω καταθέσει αυτές τις απόψεις μου και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ. Μπήκαν και κάποια άλλα προβλήματα από την μεριά των Αβδήρων ότι δεν βοηθάει ο Δήμος Βιστονίδας τον Σύνδεσμο Ύδρευσης επειδή δεν έχει πλέον την προεδρεία. Δεν θέλω να τα πιστεύω. Αν ισχύουν είναι κατακριτέα και να μην ισχύουν».
Πάντως και στην χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του συναδέλφου φάνηκε ότι οι δημότες των Δήμων Βιστονίδας και Αβδήρων γίνονται μπαλάκι μεταξύ των αντιπαραθέσεων της Εύας Τσακίρη και του Νίκου Ζλάτκου, που δεν μπορούν να «συνεννοηθούν» για την εύρυθμη λειτουργία του συνδέσμου. Αποτέλεσμα: πολλοί πολίτες στα παραπάνω χωριά, να δηλώνουν ότι πίνουν εμφιαλωμένο και όχι το νερό του δικτύου. Στις καταγγελίες απάντησε ο κ. Γουζγουριώτης λέγοντας ότι το νερό που καταναλώνει η Βιστονίδα είναι πολύ καλό και εκπληρώνει τα στάνταρτ του νόμου. (Το τι από τα παραπάνω ισχύει τελικά μόνο ένας θεός το ξέρει!!!).

Σχετικά Άρθρα