Γενική

Είναι μεγάλο το πρόβλημα με τα νερά της Βιστονίδας

Είπαμε ότι ο πόλεμος σε λίγα χρόνια θα γίνεται για το νερό αλλά δεν είπαμε να αρχίσει και εμφύλιος μεταξύ της Εύας Τσακίρη και του Νίκου Ζλάτκου!!! Το πρόβλημα με την διαχείριση του νερού του κάμπου υφίσταται και φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από ότι δείχνει!!! Οι τοπικές κοινωνίες, πανευρωπαϊκά, πάνε σε μεγαλύτερα οργανωμένα συστήματα διαχείρισης νερού και όχι σε μεμονωμένες γεωτρήσεις που και δύσκολα ελέγχονται και αν υπάρχει πρόβλημα είναι δύσκολο να απομονωθούν.
Ο Δήμος Βιστονίδας και η ΔΕΥΑΒ, αποφάσισαν να τραβήξουν τον μοναχικό δρόμο των γεωτρήσεων δίπλα από κάθε χωριό και όχι την εύρυθμη συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και την συνολική διαχείριση των αποθεμάτων νερού του κάμπου. Μάλιστα το πρόβλημα δείχνει να εντείνεται μετά και την ανάληψη της προεδρίας του συνδέσμου πεδινής περιοχής, από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αβδήρων στην αρχή του 2009. Έτσι μαλώνουν τα «βουβάλια» και την πληρώνουν τα «βατράχια», δηλαδή οι πολίτες που πίνουν νερό από γεωτρήσεις και όχι από ένα συνολικό και καλά ελεγχόμενο δίκτυο ύδρευσης!!!
Η πρότασή μας: Οι δύο δήμοι να κάτσουν σε ένα τραπέζι συμπολίτευση και αντιπολίτευση και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση για τους δημότες τους ώστε να παρέχουν καλό νερό, σε αφθονία και κυρίως μέσα από ένα δίκτυο ελέγχων και προστασίας της ποιότητά του!!! (Αν δεν το πράξουν οι δήμαρχοι θα είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους).

Σχετικά Άρθρα