Γενική

Ανέβηκαν οι τόνοι για τις παραβάσεις της Πολιτείας

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης

Με έντονους τόνους ξεκίνησε το νομαρχιακό συμβούλιο, το οποίο έλαβε χώρα την Τετάρτη το απόγευμα στο νομαρχιακό μέγαρο. Τη συνεδρίαση απασχόλησαν 6 θέματα, τα οποία αφορούσαν στην κατάρτιση ετήσιου προγράμματος έργων- ενεργειών του έτους 2009, την έγκριση τεχνικού δελτίου για την υποβολή πρότασης στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή σύγκλιση» με τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα πληροφορικής και τηλεματικής για την πρόληψη, αντιμετώπιση και έλεγχο φυσικών καταστροφών, την 3 η τροποποίηση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2009, την αποδοχή αποχωρήσεων προέδρου, αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του νομαρχιακού ΚΕΚ Ξάνθης, καθώς και την γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για το υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 1.304MWe στο δήμο Μύκης και τέλος την πρόταση του Δημητρίου Φωτιάδη για την προστασία του νόμου ενόψει κρίσης- καπνά.
Η ερώτηση του Κ. Καραλίδη βάρυνε το κλίμα
Τις εντυπώσεις έκλεψε η ερώτηση του νομαρχιακού συμβούλου Φώτη Καραλίδη, η οποία αφορούσε στις πολεοδομικές παρεμβάσεις που διαπράχθηκαν από την επιχείρηση ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΕ, συνιδιοκτησίας του νομαρχιακού συμβούλου κ. Μωραΐτη, ζητώντας να του γνωστοποιηθούν η μείωση των προστίμων που έχουν επιβληθεί, καθώς και αν έχουν γίνει παραχωρήσεις εκτάσεων και αν ναι, με ποια διαδικασία.
Νομάρχης Ξάνθης: «Δε θα γίνω πολεοδόμος»
Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο νομάρχης Ξάνθης Γεώργιος Παυλίδης από την ερώτηση του κ. Καραλίδη, λέγοντας ότι ο επερωτών ήθελε να κερδίσει τις εντυπώσεις, ρίχνοντας λάσπη, κάτι που δεν αφορά στην παράταξή του, αφού υπάρχει κατηγορηματική απάντηση της Δ/νσης Γεωργίας, η οποία αναφέρει ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία παραχώρηση.
Ο κ. Καραλίδης ανέφερε πως δεν τον ικανοποίησε η απάντηση του Νομάρχη, τονίζοντας ότι το θέμα δεν έχει λήξει, αφού η παράταξή του είναι διατεθειμένη να διερευνήσει εις βάθος το θέμα. Η συνέχεια λοιπόν στις αίθουσες του νομαρχιακού συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα