Γενική

Ενοποίηση πλατειών εν όψει

Ξεκινάνε δειλά- δειλά οι εργασίες στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, με σκοπό την περιβόητη ενοποίηση των πλατειών και τη δημιουργία πεζόδρομων, γύρω από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο χιλιοακουσμένο στον Ξανθιώτικο λαό, από τα χρόνια μάλιστα του αείμνηστου Φίλιππα Αμοιρίδη. Τα αρμόδια συνεργεία τοποθέτησαν περίφραξη, περιμετρικά της πλατείας όπου σύντομα θα μετατραπεί σε εργοτάξιο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν περίπου στο τέλος του καλοκαιριού και αναλυτικά θα προβεί σε αναλυτική ενημέρωση των Ξανθιωτών με τον εργολάβο.
Δεν είναι βέβαια λίγες οι διαμαρτυρίες κατοίκων της πόλης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έργο δε θα προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ξάνθης, λέγοντας μάλιστα ότι αντί να το μειώσει, το πρόβλημα θα οξυνθεί. Βέβαια πρέπει να καταλάβουμε και εμείς ως πολίτες, ότι κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στην άκρη, ειδικά για μικρές αποστάσεις και όχι να πηγαίνουμε στο περίπτερο με αυτά.
Το μόνο που απομένει λοιπόν είναι να δούμε τη λειτουργία της ενοποίησης και το πόσο θα εξυπηρετήσει τους Ξανθιώτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Σχετικά Άρθρα