Γενική

Από σήμερα αλλάζει μορφή η κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Εγκαταστάθηκε ήδη ο εργολάβος και περιφράσσει τον χώρο για να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης

Τηρήθηκε η δέσμευση ότι μετά το πέρας των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών θα ξεκινήσει το μεγαλόπνοο έργο για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και την ενοποίηση του κέντρου της Ξάνθης. Έτσι από σήμερα κλείνει για μερικούς μήνες η πρόσβαση στην κεντρική μας πλατεία και το παραδοσιακό μας ρολόι. Ήδη ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί στο σημείο και περιφράσσει τον χώρο που θα μετατραπεί σε εργοτάξιο, αφήνοντας περιμετρικά της πλατείας ένα διάδρομο 1 μέτρου περίπου για να τον χρησιμοποιούν οι πεζοί. Η πλατεία και η αναμόρφωσή της, έχει ενταχθεί στον συνολικό σχεδιασμό της ενοποίησης των πλατειών και αναμένεται να μείνει κλειστή μέχρι τέλος καλοκαιριού!!!
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεν θα επηρεαστεί προς το παρόν, ενώ οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας δεσμεύθηκαν ότι θα προξενήσουν όσο γίνεται μικρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην κρίσιμη περιοχή. Από χθες το πρωί ο εργοδηγός του έργου κ. Βαγγέλης Καστρινάκης, εγκατέστησε με το συνεργείο του μεταλλικά παραπετάσματα περιμετρικά της πλατείας δημιουργώντας ένα εργοτάξιο και όπως μας είπε από εβδομάδα κιόλας θα αρχίσουν να δουλεύουν τα συνεργεία, για να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό του Δημάρχου.
Σε δήλωση του στην XanthiNews o Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με τον εργολάβο εντός της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να ενημερωθούν οι Ξανθιώτες για τις αλλαγές στο κέντρο της πόλης μας.

Σχετικά Άρθρα