Γενική

15 χιλιάδες οι καρναβαλιστές στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

250 χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Ξάνθη για τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές 2009

Με Άδωνη Γεωργιάδη και Ευγενία Μανωλίδου ως επίσημους προσκεκλημένους του Δήμου Ξάνθης και τους χιλιάδες καρναβαλιστές να ξεχύνονται στους δρόμους της Ξάνθης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι 44 ες θρακικές Λαογραφικές Εορτές 2009.
Φέτος οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό.
Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση είχε σαν αφετηρία την είσοδο της πόλης μας από την Καβάλα και τελείωνε στην γέφυρα του Σαμακώβ. Μπορεί η διαδρομή για κάποιους να ήταν μεγάλη αλλά το κέφι των καρναβαλιστών ήταν αμείωτο σε όλη την διαδρομή. Όλοι χόρευαν στους ρυθμούς της ρυθμικής μουσικής.
Τα πληρώματα συνοδεύονταν και από άρματα με θέματα επικαιρότητας, με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου να έχει ντυθεί Νεοδημοκράτης…
Ξεχωριστή λάμψη έδωσε στην παρέλαση η «Βασίλισσα του Καρναβαλιού» Κατερίνα Στικούδη.
Η πόλη για πολλές ώρες ζούσε στον ρυθμό του έντονου καρναβαλιού με χρώματα, κέφι, ξεγνοιασιά.
Έκτος από τους Ξανθιώτικους πολιτιστικούς συλλόγους συμμετείχαν και σύλλογοι από τους όμορους νομούς αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Χαρούμενοι και με καλή διάθεση έδειχναν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι πολιτικοί μας που παρακολουθούσαν την παρέλαση από την κεντρική πλατεία.
Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε γλέντι απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ με συμμετοχή των συλλόγων και το πατροπαράδοτο «Κάψιμο του Τζάρου» κάτω από την γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου, μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Τα ξενοδοχεία της Ξάνθης το τριήμερο που μας πέρασε παρουσίασαν πληρότητα 100%.
Άντε και του Χρόνου. Καλή Σαρακοστή!!

Σχετικά Άρθρα