Γενική

Ημερίδα στην Ξάνθη από την εφημερίδα Μακεδονία

Θεωρώντας ότι η Εγνατία οδός αποτελεί γέφυρα που ενώνει και όχι δρόμο που απομονώνει περιοχές και εστιάζοντας στα θέματα του τουρισμού και του πολιτισμού το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» διοργανώνει στην Ξάνθη ημερίδα με θέμα: «ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Η Εγνατία του τουρισμού και του πολιτισμού».
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία της διακεκριμένης πανεπιστημιακού κ. Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στην εκδήλωση της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στην Ξάνθη. Εκτός από την κ. πρύτανη, μας τιμούν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Δημοσθένης Κατσιγιάνης και ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.
Η ημερίδα πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 18:00 στο ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ.
Εκτός από τους εκλεκτούς ομιλητές, χαιρετισμό θα απευθύνουν εκ μέρους της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης Παναγιώτης Ανδικόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙ Βασίλης Παπαδημούλης.
Παράλληλα με την ημερίδα, στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου θα λειτουργήσει έκθεση πρωτοσέλιδων αρχειακού υλικού της ιστορικής εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Στην έκθεση αυτή αποτυπώνεται η ιστορία του τόπου μας από το 1911 μέχρι και σήμερα, καθώς η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι η παλαιότερη εφημερίδα που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα