Γενική

Ερώτηση Π. Σγουρίδη για την τουριστική δίοδο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Για την τουριστική δίοδο στο Κίδαρι της Κοινότητας Θερμών και την σύναψη διακρατικής συμφωνίας που επιβάλλεται, ρωτά τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Ειδικότερα σημειώνει:
«Εδώ και 2 περίπου μήνες εγκαινιάστηκε τουριστική δίοδος στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή του οικισμού Κίδαρις της Κοινότητας Θερμών Ξάνθης.
Η δίοδος για να λειτουργήσει απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές πρακτικά έχουν να κάνουν με την σύναψη διακρατικής συμφωνίας με την Βουλγαρία, για τον τρόπο και τους σκοπούς λειτουργίας της διόδου και με την οργάνωση και εγκατάσταση φυλακίου ελέγχου.
Από πλευράς Βουλγαρίας, κατά πληροφορίες, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαραίτητες υποδομές ελέγχου και επομένως η οποιαδήποτε καθυστέρηση από μέρους της χώρας μας, θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδοθεί σε γραφειοκρατική κωλυσιεργία.
Επειδή είναι βέβαιο ότι η διάνοιξη του κάθετου άξονα καθυστερεί και μάλιστα ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού, η δίοδος αυτή μπορεί να εκτονώσει σε κάποιο βαθμό το ρεύμα των Ελλήνων και των Βουλγάρων επισκεπτών από και προς τις όμορες περιοχές και γενικότερα.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Εάν είναι στις προθέσεις τους η σύναψη διακρατικής συμφωνίας για τους τρόπους και τους σκοπούς λειτουργίας της τουριστικής διόδου του Κίδαρι στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς και η κατασκευή φυλακίου της διόδου με την εγκατάσταση του απαραίτητου για την περίπτωση προσωπικού».

Σχετικά Άρθρα