Γενική

Θεολόγος Καλαϊτζής: «Είμαστε καθ όλα νόμιμοι»

Συνεχίζουν οι Πολίτες για την Αλλαγή να κοντράρουν το Δήμο Ξάνθης για την ΕΑΠΑΞ- Ζητούν ανοιχτές συνεδριάσεις νομικών προσώπων του Δήμου, δημοτικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή Επιστολή απέστειλε η δημοτική παράταξη: «Πολίτες για την Αλλαγή» προς τον Δήμαρχο, τους Προέδρους των λοιπών Νομικών Προσώπων του Δήμου και τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης καλώντας για δεύτερη φορά να ανοίξουν τις πόρτες τους στους δημοσιογράφους και το κοινό τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου, κατά τις τακτικές κι έκτακτες συνεδριάσεις που κάνουν, να κοινοποιούνται στα τοπικά ΜΜΕ οι προσκλήσεις με την ημερήσια διάταξη αυτών των συνεδριάσεων και να υπάρχει πρόνοια ώστε να είναι στη διάθεση του καθενός το υλικό των γραπτών εισηγήσεων που συνοδεύουν τα υπό συζήτησιν θέματα, να γίνει, παράλληλα, αξιοποίηση των ιστοσελίδων που διαθέτουν ο Δήμος, η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ, η Δ.Ε.Α.Ξ., κ.α. δημοτικά Ν.Π. , προκειμένου το ίδιο υλικό να αναρτάται αντίστοιχα σ αυτές ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι προσβάσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο.
Για τον ίδιο λόγο ζητούν, να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στη Δημαρχιακή Επιτροπή, είτε στα ΔΣ των Νομικών Προσώπων.
Με αφορμή αυτήν την επιστολή, η Xanthi News συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΕΑΠΑΞ κ. Θεολόγο Καλαϊτζή ο οποίος στις επισημάνσεις του κ. Πούλιου ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης και θα εξηγεί την λειτουργία της ΕΑΠΑΞ.
Στην συνέχεια ανέφερε ότι η ΕΑΠΑΞ δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει τα ΔΣ «ανοιχτά». Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι νόμιμο δικαίωμά μας να συνεδριάζουμε χωρίς την παρουσία μη μετόχων. Εμείς ως επιχείρηση ελεγχόμεθα από την ΥΠΕΔΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών (Νομαρχία). Στον τελευταίο έλεγχο που είχαμε από την ΥΠΕΔΑ μας βρήκε καθ όλα νόμιμους. Για αυτόν τον λόγο δεν στέλνουμε προσκλήσεις διότι οι αποφάσεις σε μία Α.Ε. είναι μη ανακοινώσιμες και τα δε μέλη του ΔΣ εκλέγονται από τους Μετόχους. Ως εκ τούτου η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Πατσίδου εκπροσωπεί τους μετόχους και όχι τους «Πολίτες για την Αλλαγή».

Σχετικά Άρθρα