Γενική

Διαπαραταξιακά τσίκνισε το 12 ο Δημοτικό Σχολείο

Οι μαθητές ντυμένοι καρναβάλια και με την συνοδεία αποκριάτικης μουσικής διασκέδασαν τις τελευταίες ώρες των μαθημάτων στο 12 ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Όση ώρα τα παιδιά χόρευαν οι γονείς «άναψαν» τα μαγκάλια και ετοίμαζαν τα ξεχωριστά εδέσματα.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κυρία Μαρία Κακώνη δήλωσε στην XanthiNews: «Είμαι στον σύλλογο πάνω από έξι χρόνια και πρέπει να πω οτι οι πολλές δραστηριότητες μας οφείλονται στο γεγονός οτι είμαστε μία πολύ δεμένη ομάδα. Και σε συνεργασία με τους δασκάλους η οποία είναι άριστη και τα θετικά όλα έχουν αντίκτυπο στα παιδιά μας. Ξεκινήσαμε πέρυσι δειλά με τον κύριο Μελισσόπουλο τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης και φέτος παρά τη βροχή είναι κάπως πιο οργανωμένα.
Πρασπαθούμε όλοι με μεράκι και τα έθιμα να κρατήσουμε και να μεταφέρουμε στα παιδιά μας μέσω των Λαογραφικών γιορτών τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Όπως το γαϊτανάκι, το γάμο του Χαραλάμπη, πώς το τρίβουν το πιπέρι».
Ο πρώην Αντιδήμαρχος Χρήστος Μούρκας ως γονιός και Δημοτικός σύμβουλος ανέφερε: «Ως πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του 12 ου Δημοτικού Σχολείου και ως μέλος της ΔΕΑΞ σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον σύλλογο των διδασκόντων οι οποίοι συμπαραστάθηκαν και στην ουσία οργάνωσαν αυτήν την εκδήλωση αναβιώνουμε και δίνουμε ένα στίγμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνοντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε δίνοντας ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά όπου με αυτήν την ευκαιρία κάναμε και ένα μπαλνταφάν».
Η μικρή Σταυρούλα είπε: «Σήμερα οι δάσκαλοί μας και οι γονείς μας έκαναν μία γιορτή. Ήρθαμε όλοι στο σχολείο φορέσαμε τις στολές μας τις καρναβαλικές και χορέψαμε και φάγαμε. Έτσι συμμετείχαμε στο έθιμο τη Τσικνοπέμπτης».
Ο κ. Χατζηφωτιάδης Κώστας γραμματέας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1 ου Ειδικού Σχολείου ο οποίος ευχαρίστησε τούς ιθύνοντες του 12 ου Δημοτικού Σχολείου είπε: «Σε συνεργασία με το 12 ο Δημοτικό Σχολείο οργανώσαμε την Τσικνοπέμπτη δίνοντας στα παιδιά χαρά και αισιοδοξία».
Ο Διευθυντής του 12 ου Δημοτικού Σχολείου και δημοτικός σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος ανέφερε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μας γιορτάζει με έναν πρωτότυπο αλλά και παραδοσιακό τρόπο. Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο ντυμένα καρναβάλια απασχολούνται δυο ώρες με τους δασκάλους τους και την διδασκαλία που έχει να κάνει με την παράδοση και την εορτασμό της ημέρας αυτής με την παρουσία διάφορων δρώμενων που έχει να κάνει με την παράδοση».

Σχετικά Άρθρα