Γενική

Ταξίδι στον χρόνο με όχημα την μουσική

Υπέροχη χορωδιακή βραδιά από τα ΚΑΠΗ Ξάνθης και Ιάσμου στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο στα πλαίσια των ΘΛΕ

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Ιάσμου και το ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων πραγματοποίησαν μεγάλη πολιτιστική καλλιτεχνική εκδήλωση την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Συγκεκριμένα, η Χορωδία του Δήμου Ιάσμου με διευθύντρια την κυρία Κυριακή Μιχαηλίδου και στο πιάνο την κα Αναστασία Μιχαηλίδου χάρισαν ώρες γαλήνης. Η δε χορωδία «Γρηγόρης Λεοντιάδης» του ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης έδωσαν ακόμη ένα ρεσιτάλ επιτυχίας στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Ξάνθης. Η χορωδία φέρει το όνομα τιμής ένεκεν του αείμνηστου ιδρυτή και διευθυντή της αξέχαστης Μαντολινάτας Γρηγόρη Λεοντιάδη. Είναι ένα 35 μελές μουσικό σχήμα από άνδρες και γυναίκες που αγαπούνε το τραγούδι και την διασκέδαση.
Η χορωδία του ΚΑΠΗ Ιάσμου που δημιουργήθηκε το 2002 με τις προσπάθειες του Δήμου Ιάσμου, αποτελείται από 25 άτομα όλα μέλη του ΚΑΠΗ και συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιάσμου και των γειτονικών Νομών.
Βέβαια όλοι οι Ξανθιώτες γνωρίζουν την χορωδία «Γρηγόρης Λεοντιάδης» του ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης. Ένα από τα πιο ενεργά κομμάτια της κοινωνίας της Ξάνθης απαρτίζεται από 53 μέλη, άνδρες και γυναίκες και είναι η συνέχεια της φημισμένης «μαντολινάτας». Χοράρχης είναι ο κ. Πέτρος Δημητριάδης και η συνοδεία ακορντεόν του κ. Δημήτρη Μαυρόπουλου.
Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπασταματίου ανέφερε: «Σήμερα έχουμε χορωδιακή βραδιά ΚΑΠΗ. Να πω επιγραμματικά ότι είναι ο πιο πετυχημένος και καταξιωμένος θεσμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Ξάνθης. Έγινε γνωστός χάρη κυρίως στον δυναμισμό που δείχνουν τα ίδια τα μέλη του ΚΑΠΗ οι οποίοι μπορεί να είναι συνταξιούχοι, απόμαχοι της εργασίας αλλά όχι της ζωής. Μετέχουν στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης που ένα από αυτά είναι η χορωδία «Γρηγόρης Λεοντιάδης» . Παράλληλα πρέπει να πω ότι απόψε θα εμφανισθεί και η χορωδία του Δήμου Ιάσμου». Ο κ. Παπασταματίου παρότρυνε όλον τον κόσμο να ενθαρρύνει τους χορωδούς με ένα ζεστό χειροκρότημα.
Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιάσμου και πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Μυτούσης Κυριάκος, ανέφερε: «Φίλες και φίλοι κυρίες και κύριοι με συναισθήματα χαράς βρισκόμαστε απόψε σε αυτήν την εκδήλωση». Στην συνέχεια ανέφερε ότι η ύπαρξη της χορωδίας του ΚΑΠΗ συντελεί στην συντήρηση των παραδόσεων της Θράκης. Στο τέλος μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Ιάσμου Κυριάκου Αμούντζα. Ευχήθηκε και αυτός με την σειρά του στην επιτυχία της βραδιάς.
Ο κ. Δημητριάδης Πέτρος χοράρχης της χορωδίας του ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης ανέφερε ότι τραγουδάνε από σμυρναίικα μέχρι και λαϊκά τραγούδια: «Απόψε θα ακούσετε ελαφρά, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια. Την επιλογή την κάνω εγώ και πρόβες κάνουμε στο ΚΑΠΗ» συμπληρώνοντας ότι και παλαιοτέρα υπήρξε τραγουδιστής».
Η κυρία Κυριακή Μιχαηλίδου, Διευθύντρια της χορωδίας του Ιάσμου σημείωσε: «Τον Φεβρουάριο κλείνουμε 8 χρόνια που δραστηριοποιούμεθα στον Ίασμο. Παίρνουμε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις στον Νομό μας και στους γειτονικούς Νομούς και η χορωδία μας αυτή την στιγμή έχει 20 άτομα. Απόψε θα ακούσετε τραγούδια του Μάριου Τόκα, την Αννούλα του χιονιά, το μινόρε της αυγής κ.α.».
Παράλληλα η κυρία Μηχαηλίδου είναι υπεύθυνη και για την παιδική χορωδία του Δήμου Ιάσμου.

Σχετικά Άρθρα