Γενική

Κώστας Σημίτης και…άλλα παραμύθια

Παρακολούθησα το βράδυ της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2009 στον τηλεοπτικό σταθμό του «ΣΚΑΙ» την εκπομπή του Παπαχελά με τίτλο: «Μεγάλοι Έλληνες».
Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε σε δυο προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, τον Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα και τον Διπλωμάτη πολιτικό Ίωνα Δραγούμη. Εξέφρασαν την άποψη τους για τους παραπάνω αξιόλογοι άνθρωποι (πανεπιστημιακοί- πολιτικοί κλπ ).
Ξαφνικά εμφανίστηκε στην οθόνη και η «φάτσα» του Κώστα Σημίτη (αυτός που τον έκανε πέρα ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ). Ο πρώην Πρωθυπουργός της χωράς που έδωσε το δαχτυλίδι στον Γιώργο βλέποντας την συντριβή που ερχόταν.
Ο «Αρχιερέας την διαπλοκής ο «Κινέζος», ο καθηγητάκος», ο σύζυγος της κ. Δάφνης. Και βγήκε ο κ. Κουνελάκης της «Αριστεράς» και της προόδου , να πει ότι ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός (τότε βεβαία τον έβριζε και έλεγε «αντισταθείτε»).
Ακολούθως ο ηθοποιός Καφετζόπουλος είπε ότι «τον θαύμαζε γιατί στο….«επάγγελμα», του Πρωθυπουργού ήταν υπέροχος και τέλος ο αρθογράφος κ. Κασιμάτης μίλησε με λόγια κολακευτικά για τον κ. Σημίτη.
Δεν αναφέρθηκε κανένας στα «κατορθώματα» του Σημίτη για την παράδοση του Κούρδου Οτσαλάν στη 15 Φεβρουαρίου 1999 στους Τούρκους, δεν μνημόνευσε κανείς την μαύρη επέτειο της ταπείνωσης (νύχτα 30 προς 31 Ιανουαρίου 1996) που οι Τούρκοι κατέλαβαν τα Ίμια και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε: «Ευχαριστούμε πολύ» στους Αμερικανούς, δεν μίλησε κανείς για την έκφραση που χρησιμοποίησε ο Σημίτης «αυτή είναι η Ελλάδα….» δεν θυμήθηκε κανείς την απατή του χρηματιστηρίου στις μέρες του Πρωθυπουργού Σημίτη.
Καλό είναι να διαβάσει κανείς το βιβλίο του Σάββα Καλεντερίδη: «Παράδοση Οτσαλάν. Η ώρα της Αληθείας», το βιβλίο του Γιάννη Καψή, το βιβλίο του Ναυάρχου Λυμπέρη καθώς και τις δηλώσεις του Πασοκου Γιωργου Παναγιωτακόπουλου για να καταλάβει τι εστί Κώστας Σημίτης και αν είναι δυνατόν να συγκριθεί με τον Δραγούμη ή τον Πλαστήρα. Απέχουν μεταξύ τους όσο ο ουρανός από την γη.

Νικόλαος Φωτιάδης

Σχετικά Άρθρα