Γενική

Όλοι οι άνεργοι έσπευσαν να λάβουν το σημαντικό βοήθημα

Συνωστισμός στον ΟΑΕΔ Ξάνθης χθες, πρώτη ημέρα χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στους ανέργους- Δηλώσεις Διευθυντή Χ. Μαζαράκη στην XanthiNews

Το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε χθες το πρωί στον ΟΑΕΔ, λόγω της έναρξης χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στους ανέργους ύψους 200 ευρώ που χορηγεί η πολιτεία στα πλαίσια της κοινωνικής στήριξης των ευπαθών ομάδων. Τα παρκαρισμένα οχήματα έφταναν μέχρι την Λεωφόρο Στρατού και οι πεζοί κινδύνευαν να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Μέσα στον χώρο του ΟΑΕΔ παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο από τους ανέργους συμπολίτες μας. Ο Σακίν Ερδίνογλου εξέφρασε το παράπονό του γιατί δεν δικαιούται το επίδομα θέρμανσης με την αιτιολογία ότι είναι περισσότερο καιρό από το προβλεπόμενο άνεργος. «Μου είπαν ότι δεν το δικαιούμαι γιατί είμαι άνεργος παραπάνω από δύο μήνες». Ο Χασάν Σαλί ανέφερε ότι κατέθεσε την αίτηση και περιμένει να πάρει χρήματα γιατί είναι άνεργος μέσα στο πλαίσιο των δύο μηνών. Υπομονή συνέστησε στους συμπολίτες του ο άνεργος Κιαμίλ Ογλού λόγω της μεγάλης προσέλευσης των συμπολιτών μας.
Ο κ. Μαζαράκης Χρήστος Διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ ανέφερε: «Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα του επιδόματος θέρμανσης- της κοινωνικής συνοχής. Είναι γεγονός ότι όλοι οι συμπολίτες μας θέλουν να το πάρουν την πρώτη ημέρα. Και αυτός είναι ο λόγος που παρουσιάζεται αυτό το αδιαχώρητο. Οι δικαιούχοι είναι πολλοί και είναι αυτοί που έχουν κάρτα ανεργίας στις 22- 1- 09 οι οποίοι είναι «ενεργοί άνεργοι».
Σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη το μόνο δικαιολογητικό που απαιτείται είναι η αίτηση- υπεύθυνη δήλωση το ΑΦΜ και ο αριθμός λογαριασμού. «Μας τα παραδίδουν με την ταυτότητά τους φεύγουν και αμέσως πιστώνεται ο λογαριασμός τους. Ήδη από το πρωί έχουμε αρχίσει να πιστώνουμε τους πρώτους που έκαναν την αίτησή τους».
Εξηγώντας ο διευθυντής ανέφερε ότι υπάρχει ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα που είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι άνεργοι. Αν ο άνεργος είναι δικαιούχος μας το λέει το σύστημα. Εκείνοι που δεν έχουν και παρόλα αυτά μας αφήνουν τα δικαιολογητικά τους «πετάει» το σύστημα αυτόματα έξω.
Στην συνέχεια ο κ. Μαζαράκης ανέφερε ότι το βοήθημα αυτό δεν χάνεται και ζήτησε από τους συμπολίτες μας σύνεση και να μην δημιουργούν το αδιαχώρητο. Εφ όσον το δικαιούνται θα το πάρουν όλοι οι άνεργοι. «Υπάρχει κίνδυνος με τόσο συνωστισμό να γίνουν λάθη».

Σχετικά Άρθρα